О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Отримуйте другу освіту в Європі!


#5-6 от 17.03.2016

11 лютого 2016 року в нашому університеті побувала делегація WSZOP – Вищої школи менеджменту охорони праці міста Катовіце (Польща).

Канцлер Університету Катовіце Малгожата Сікорська та представник ректора з питань міжнародного співробітництва Клавдія Тирала зустрілися з деканами, завідувачами кафедр та студентами, а також провели презентацію освітніх програм WSZOP для політехніків. Ознайомитися з презентацією можна тут: prezentacja_2D_zamknieta.pptx (4,92 mb)

Були також підписані два договори – про співпрацю і про запуск програми подвійних дипломів між НТУ «ХПІ» та Вищою школою менеджменту охорони праці міста Катовіце (на знімку).

«Такі договори дають можливість посилити практичну спрямованість підготовки наших студентів на сучасному європейському рівні», – зазначив ректор НТУ «ХПІ» професор Є. І. Сокол.

«ХПІ – перший вищий навчальний заклад, який відповідає нашому профілю, оскільки нас дуже цікавлять наукові дослідження в тих галузях, які також розвиває ваш університет: безпека і гігієна праці, охорона праці, хімія і т. д.

Крім того, у нас дуже хороші зв’язки з Академією гігієни, праці та безпеки, яка займається охороною праці в Німеччині, і, ми сподіваємося, що українські студенти, які приїдуть до нас вчитися за договорами, які ми сьогодні підписали, зможуть проходити стажування на всіх цих підприємствах», – повідомила канцлер Вищої школи менеджменту охорони праці Малгожата Сікорська.

Ще в січні 2016 року з WSZOP було підписано угоду про участь у Програмі «Erasmus +» (KA-1 – академічна мобільність) на 2016/2017 навчальний рік. Від НТУ «ХПІ» партнером WSZOP виступає кафедра менеджменту і оподаткування факультету бізнесу і фінансів.

WSZOP була заснована в 2002 році. Університет знаходиться в Катовіцах, столиці Сілезії. Є лідером в сфері освіти з питань безпеки і першим університетом в країні, в якому створено факультет інженерних досліджень, згідно зі зростаючим попитом на фахівців у сфері охорони праці та здоров’я. Університет обладнаний сучасною системою інформаційних технологій для дистанційного навчання (e-learning).

Освітні пропозиції WSZOP включають в себе 5 напрямків бакалаврату (ступінь бакалавра або інженера) і напрямок другого ступеня (ступінь магістра).

Якість освіти і освітніх програм були тричі позитивно оцінені Національним Акредитаційним Комітетом Польщі. Університет володіє оснащеними лабораторіями та мультимедійними залами, сучасним обладнанням для синхронного перекладу.

Завідувач кафедри охорони праці та навколишнього середовища НТУ «ХПІ» професор В. В. Березуцький був ініціатором проведення Міжнародної олімпіади з безпеки життєдіяльності та бере активну участь у роботі Європейської Асоціації Безпеки (м. Краков, Польща). «Найбільш сприятлива для наших студентів, на мій погляд, форма навчання у цьому вузі – заочна, – розповідає В’ячеслав Володимирович. – Адже заняття відбуваються влітку та взимку, коли в ХПІ настали вже канікули. Ми співпрацюємо з вузами Словаччини та Польщі. Наприклад, з Вармінсько-Мазурським університетом (м. Ольштин), з яким наш вуз заключив рамковий договір. З 2008 року співпрацюємо з університетами Кракова, адже ми входимо до Європейської Асоціації Безпеки, штаб-квартира якої і знаходиться у цьому славетному місті. Майже кожного року я беру участь у різних наукових конференціях, де зустрічаюся зі своїми колегами – представниками польських та словацьких університетів. Якщо говорити про співпрацю НТУ «ХПІ» і Вищої школи менеджменту охорони праці міста Катовіце, то для наших студентів навчання у польському вузі – унікальна можливість отримати другу європейську освіту.

Слід зазначити, що деякі предмети, які вивчають політехніки, мають аналоги у польському вузі. Наприклад, англійська філологія та культурознавство (бакалаврат), економіка, фінанси, менеджмент у нас, а там – менеджмент (магістратура).

Запис студента до Програми здійснюється на основі рішення ректора WSZOP після того, як ректор нашого вузу надасть необхідну документацію: плани та програми навчання, підписані деканом з печаткою; список студентів, рекомендованих до участі в Програмі, підписаний ректором; теми та реферати (одна сторінка А-4) дипломних робіт, написаних польською мовою, з метою перевірки відповідності обраному напряму навчання у WSZOP, підписані студентом та керівником дипломної роботи; графік навчального процесу кандидатів на участь у Програмі.

WSZOP підписує зі студентом договір про надання навчальних послуг. У Програмі можуть брати участь наші студенти останнього року навчання за ступенем бакалавр чи магістр (спеціаліст). Навчання коштує від 500 до 600 євро, залежно від навчальної програми (600 євро для технічних профілів), перший внесок – 100 євро. Студент здійснює перший внесок та оплату за залікову книжку, студентський квиток, диплом польською мовою та додаток до диплома строком до 31 березня (разом 120 євро). Відповідальний викладач-координатор на кафедрі охорони праці та навколишнього середовища – доцент, кандидат психологічних наук Наталія Євгенівна Мовмига, тел. 707-64-65».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет