О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Катовіце збирає друзів!


[Олена Борисюк, студентка групи ЕК-31м]
#5-6 от 17.03.2016

Весняний семестр 2016 року став особливим для мене. Мені випала чудова можливість вчитися за програмою «Erasmus +» у місті Катовіце.

На вокзалі мене чекала мій координатор у Польщі – дівчина з мого нового університету. Вона допомогла мені добратися до гуртожитку і весь перший тиждень щодня цікавилася моїми справами, завжди пропонуючи свою допомогу.

Вже другий день мого перебування в Польщі ознаменувався цікавою міні-лекцією про університет та подією, що має назву «Global Village». Цей захід відбувається кожного семестру після приїзду студентів за програмою «Erasmus +» та ставить за мету знайомство їх з національними стравами тих країн, представниками яких вони є. Подія завжди викликає багато позитивних емоцій та збирає велику кількість бажаючих спробувати «заморські страви»! Стіл України, який був представлений варениками, млинцями, цукерками, домашнім запеченим м’ясом, сподобався всім!

Наступного дня для нас – студентів з різних країн – відбулася так звана «City Game». Ми виконували певні завдання в різних точках міста і краще ознайомилися з ним. Всі ці події відбувалися в рамках так званого орієнтаційного тижня, який завершився відвідинами одного за найпопулярніших музеїв Польщі, а саме – соляних печер у Величці. Знаходячись на глибині більше 40 метрів, ми прослухали цікаві історичні факти від нашого англомовного гіда та отримали незабутні враження.

Варто зазначити, що навчання в університеті ведеться англійською мовою, спілкуємося в гуртожитку ми теж англійською, бо тут зустрілися студенти з різних країн світу. І вже за перший тиждень ми зрозуміли, що це не просто, проте дуже цікаво та корисно!

Отже, 2 тижні я у Польщі, і мої враження виключно позитивні. Я спілкуюся зі своїми новими друзями, вдосконалюю знання з англійської, відвідую цікаві місця та знайомлюся з містом і університетом. Але найцікавіше, без сумніву, чекає на мене попереду!

Щиро дякую економічному факультету і кафедрі організації виробництва та управління персоналом за надану можливість навчатися тут, спасибі нашим координаторам Ользі Ігорівні Савченко та Роману Олександровичу Нестеренку за всіляку допомогу!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет