О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Із вдячністю і визнанням


[А. Курганська і С. Мартинова]
#4 от 25.02.2016

Тон роботи школи-семінару був заданий на Пленарному засіданні ректором НТУ «ХПІ» професором Є. І. Соколом. Він відзначив, що в контексті сучасних розробок у галузі педагогіки і психології змінилася парадигма освіти, а відповідно – форми і методи навчання теж зазнають суттєвих змін. Педагогові, який прагне досягти вершин у професії, необхідно бути в курсі поточних змін, іти в ногу з часом, не заспокоюватися, а постійно перебувати у творчому пошуку. Для того, аби допомогти педагогам, і були організовані майстер-класи, тренінги, педагогічні майстерні.

Ми не вперше беремо участь у роботі подібних шкіл-семінарів, і щоразу з прикрістю розуміємо, що не вдалося відвідати всі передбачені програмою заходи. Варто зазначити, що часом і вибрати буває дуже важко, адже всі заявлені теми досить цікаві й актуальні.

Слід відзначити, що і цього разу про свій вибір ми не пожалкували. Слова великої вдячності ми адресуємо професорам О. Г. Романовському, Т. В. Гурі за цікавий і змістовний діалог у ході роботи педагогічної майстерні «Порівняльний аналіз підготовки лідерів в університетах України та європейських країн». Для нас, учителів середньої ланки в освіті, була відкриттям методика підготовки лідерів, оскільки ми більше зорієнтовані на оволодіння учнями практичними навичками та вміннями.

Тому ж із величезною зацікавленістю ми взяли участь у майстер-класі «Нові тенденції в освіті – 2015» під керівництвом професора О. І. Горошко. У залі панувала доброзичлива ділова атмосфера. Кожен учасник міг виступити, поставити запитання, поділитися власними думками на зазначену тему. Професор акцентувала увагу слухачів на визначенні нових підходів і шляхів розв’язання певних проблем в освіті, на методиці навчання на різних етапах неперервної освіти, були також намічені перспективи роботи.

Завжди з хвилюванням і нетерпінням чекаємо зустрічі з А. М. Лисенною. Вона не тільки висококласний спеціаліст, а й харизматична людина. Творча, позитивно заряджена, вона вміло спрямувала нас на використання почутого й побаченого під час тренінгу не лише у професійній діяльності, а й у власному житті.

Учасники школи-семінару з захопленням слухали метра педагогічної справи професора О. С. Пономарьова. Досвідчений спеціаліст завжди знає, що потрібно для якісної роботи зі школярами і студентами, і щедро ділиться своїми наробками з тими, хто прагне професійного зростання.

Приємним відкриттям цього року став для нас тренінг, проведений професором А. І. Черкашиним, доцентами Ж. Б. Богдан і Н. В. Підбуцькою. Позитивне мислення конче необхідне кожній людині, котра співпрацює з класом-аудиторією, наповненими різновекторними емоційними посилами, де потрібно встановлювати доброзичливі стосунки між особистостями.

Школа-семінар представляє величезний інтерес не лише в контексті неперервної освіти, а й у ракурсі концепції глобального освітнього процесу в цілому.

Щиро вдячні організаторам школи-семінару, бо це вони своїм високим професіоналізмом, особистою зацікавленістю й відповідальністю забезпечували учасникам комфортний мікроклімат, творчу тенденцію й позитивні враження протягом усіх трьох днів роботи. Натхнення вам і успіхів!

З надією на подальшу плідну співпрацю,
А. Курганська і С. Мартинова, учителі КЗ «Харківська гімназія № 169» Харківської міської ради Харківської області

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет