О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Педагогічна майстерня «Колективні форми освіти»


[Професор О. Горілий, керівник майстерні]
#4 от 25.02.2016

Колективні форми освіти, які розроблені і застосовуються у навчальному процесі в НТУ «ХПІ» останні 35 років, базуються на методах активного навчання з урахуванням трьох основних принципів: колективізму, мотивування та гуманізму. Це прищеплює випускникам почуття колективізму, необхідне їм у роботі в трудових колективах; самовизначення, як основу їх освітньої та трудової активності; створює умови для розвитку їх творчих здібностей. І якщо традиційні форми освіти відрізняються дефіцитом активності навчального процесу, то колективні форми освіти (КФО) компенсують цей дефіцит.

У цьому переконалися учасники педагогічної майстерні «Колективні форми освіти», познайомившись із активістами розробки із застосування КФО в навчальному процесі, а також переглянувши короткометражні кінофільми, присвячені використанню цих нових форм освіти в навчальному процесі НТУ «ХПІ». Все це дозволило сформувати рекомендацію з включення КФО в систему безперервної освіти на всіх стадіях навчання в рамках усіх дисциплін, проектних і дипломних робіт.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет