О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Бажаємо довгих років творчого життя!


#4 от 25.02.2016

14 лютого 2016 року відзначив 80-річний ювілей відомий вчений та талановитий педагог, академік Академії економічних наук України, професор Міжнародної Кадрової Академії та професор кафедри «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності та фінанси» НТУ «ХПІ» Ю. І. Лернер.

Юрій Ілліч працював на керівних постах у науково-дослідній сфері більше 30 років, обіймав посади завідувача кафедри, заступника генерального директора виробничого підприємства, керівника лабораторії НДІ.

Професор Ю. І. Лернер – автор 1378 наукових робіт, в тому числі 84 монографій. Тільки за 2015 рік його науковий доробок складає 5 монографій, 10 наукових статей та доповідей у 10 науково-практичних конференціях. За період з 1958 року він вирішив велику кількість проблем наукового і практичного характеру, розробив, опублікував і впровадив у практичну діяльність значну кількість методик і методологій вирішення основних питань економіки. Сфера наукових інтересів Юрія Ілліча дуже різноманітна. Особливу увагу він приділяє дослідженню проблеми якості економічної освіти. Професор Ю. І. Лернер проводить наукові дослідження методичних прийомів, механізмів, методів, способів, матеріалів, методик, що підвищують ефективність навчання студентів у вузах.

Юрій Ілліч є членом комісії Методичної ради НТУ «ХПІ» з активізації навчального процесу. Для розв’язання проблеми практичної спрямованості підготовки фахівців економічної сфери він запропонував і успішно реалізовує на кафедрі комплексне (колективне) реальне дипломне проектування. За результатами цих робіт науковими керівниками, консультантами разом зі студентами-виконавцями були написані й опубліковані дві монографії.

Юрій Ілліч Лернер організував: бізнес-школу; постійно діючий семінар для викладачів; заняття з практичних основ економіки для студентів неекономічних спеціальностей, а також проводить роботу зі школярами для підвищення їх фінансової грамотності. Він організовує стажування студентів у діючих банківських організаціях, після якого успішних випускників нашого університету часто запрошують на постійну роботу.

Юрій Ілліч не шкодує ні знань, ні душевних сил для студентів та завжди дуже дбайливо ставиться до колег, які відповідають йому любов’ю і повагою.

Колектив кафедри «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності та фінанси» вітає Юрія Ілліча з 80-річчям, бажає йому здоров’я і довгих років плідної наукової і педагогічної діяльності!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет