О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Навчаються майбутні авіатори


[В. Ковшик, прес-служба НТУ «ХПІ»]
#3 от 12.02.2016

Вдосконалення навчального процесу та розвиток наукових досліджень – за цими напрямками Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» співпрацює з Харківським університетом Повітряних Сил ім. І. Кожедуба. Провідні викладачі і науковці діляться між собою досвідом, спільно використовують можливості матеріально-технічної бази для підготовки фахівців. Так у грудні минулого року, згідно з розпорядженням ректора професора Є. І. Сокола кафедрою «Автомобіле- і тракторобудування» були підготовлені та проведені навчальні заняття з курсантами 3-го курсу, які навчаються за спеціалізацією «Засоби аеродромно-технічного забезпечення польотів авіації».

Завідувач кафедри «Автомобіле- і тракторобудування» професор В. Б. Самородов підготував, виніс на обговорення на засіданні кафедри та затвердив кандидатури викладачів, місце й час проведення занять за наступними темами: технологія діагностування систем та агрегатів автомобілів, електронні системи автоматичного керування двигуном та шасі, організація робіт з дефектування деталей при ремонті електрообладнання машин, конструкції тракторів, технологія діагностування двигунів внутрішнього згоряння. Заняття провели досвідчені викладачі: професор В. Р. Мандрика, доцент В. М. Краснокутський, старший викладач О. О. Островерх.

Завідувач лабораторії А. Д. Галуцьких розповів курсантам про історію кафедри, ознайомив їх із навчально-матеріальною базою.

Із технологією діагностування ДВЗ курсанти ознайомилися на кафедрі «Двигуни внутрішнього згоряння», де в лабораторії двигунів внутрішнього згоряння з ними провів заняття старший викладач І. М. Корягін.

З історією університету курсантів ознайомили в Музеї історії НТУ «ХПІ».

Керівник групи, начальник кафедри аеродромно-технічного забезпечення авіації полковник В. В. Кав’юк висловив подяку викладачам і співробітникам Політеху за гостинність, а також відзначив високий рівень викладацької майстерності та обладнання навчальних лабораторій. Він також запросив від імені начальника ХУПС генерал-майора А. М. Алімпієва студентів кафедри «Автомобіле- і тракторобудування» відвідати автопарк, стоянку літальних апаратів та засобів аеродромно-технічного забезпечення польотів авіації.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет