О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вітаємо!


#3 от 12.02.2016

Почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» присуджено директору НДПКІ «Молнія» НТУ «ХПІ», відомому вченому в галузі електромагнітної сумісності й грозозахисту технічних засобів Володимиру Івановичу Кравченку.

Відповідний Указ №18/2016 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України» підписав Президент України Петро Порошенко.

У нашому університеті В. І. Кравченко працює вже понад 30 років, тут він пройшов шлях від інженера до доктора технічних наук, директора Науково-дослідного та проектно-конструкторського інституту (НДПКІ) «Молнія» НТУ «ХПІ». Професор В. І. Кравченко очолює наукову школу техніки і електрофізики високих напруг, яка бере свій початок з 1930 року, є засновником наукового напряму, який пов’язаний з вирішенням актуальних проблем електромагнітної стійкості технічних засобів до вражаючих дій потужних електромагнітних завад природного та штучного походження. Він зробив великий внесок у створення та розвиток Державної системи стандартизації та сертифікації продукції.

Володимир Іванович Кравченко очолює НДПКІ «Молнія» з 1996 року, в 1999 році дослідний полігон інституту був визначений як науковий об’єкт, що становить національне надбання. За участю В. І. Кравченка у 2000 році дослідний полігон був внесений до Міжнародного Реєстру унікальних випробувальних світових центрів (IEC 61000-4-32). В. І. Кравченко зробив вагомий внесок у забезпечення обороноздатності й безпеки України в галузі захисту від сучасних видів зброї.

За матеріалами прес-служби НТУ «ХПІ»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет