О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

1951 – 1970


#1-2 от 28.01.2016

На порозі Нового року

«Минув рік, як уже працює найстаріший вуз нашої країни – Харківський політехнічний інститут… Напередодні Нового року сталася ще одна важлива подія в житті нашого інституту: ми випускаємо інститутську багатотиражку «Ленінські кадри».

Директор інституту, доцент М. СЕМКО. 1 січня 1951 рік.

Гордість нашого інституту

«Рядовим почав свою службу в армії колишній учасник Вітчизняної війни Юрій Косяк, нині студент енергомашинобудівного факультету. Він служив у танкових частинах на самохідній зенітній установці. Ця установка збила 6 ворожих літаків. Орден Слави і медаль «За відвагу» прикрашають груди героя, студента-відмінника Юрія Косяка.

21 лютого 1953 року.

Фільми демонструвались на Декаді

«Два фільми інститутської кіностудії «Останній лист» та «Табір Белала Кая» включені до числа десяти кращих любительських фільмів нашої республіки. Вони демонструвалися в Москві під час Декади української літератури та мистецтва».

І. БІР. 25 листопада 1960 року.

Унікальна установка

«З радістю зустрічають свято Першотравня працівники кафедри динаміки та міцності машин. Майже 3 роки тому тут була організована проблемна лабораторія, яка покликана вирішувати важливі завдання машинобудування. Однією з останніх найбільш цікавих робіт стало створення унікальної установки для розривання дисків при високій температурі».

В. ДЕРЕВ’ЯНЧЕНКО. 26 квітня 1961 року.

Угорські будні

«Наш загін, що складався з 20 чоловік, працював на будівництві нових корпусів інституту. Угорські робітники годинами спостерігали й дивувалися трудовому ентузіазму Серьожі Пустовойта (МШ-12а), Жені Фокіна (ЕМС), Міші Мацесовича (ЕМ-22б), Віталія Дудніка (ТМ-42в)».

О. ГРИГОРОВ, командир загону, 19 жовтня 1966 року.

Політехніки шанують пам’ять загиблих

«Сьогодні політехніки прийшли, щоб відкрити пам’ятник-обеліск тим викладачам, студентам і співробітникам вузу, що віддали своє життя за щастя нинішнього покоління, за щастя кожного з нас. Комсомольці 60-х років свято шанують пам’ять загиблих. Це за їх ініціативою і на їх гроші, зароблені на ударних будовах, створено чудовий пам’ятник – обеліск».

Л. АЛЕКСАНДРОВА, 2 вересня 1968 року.

Висока відзнака Вітчизни

«Весь колектив нашого вузу з великою радістю дізнався, що серед удостоєних Державної премії 1969 року в галузі науки і техніки є ім’я члена-кореспондента Академії Наук УРСР, Заслуженого діяча науки, доктора технічних наук, завідувача кафедри технології неорганічних речовин, професора Василя Івановича Атрощенка».

В. КОНДРАШОВ, 18 листопада 1969 року.

Кубок газети у емсівців

«Вже стало традицією в День преси проводити легкоатлетичну естафету на приз газети «Ленінські кадри». В цьому році в естафеті взяли участь 7 команд, представники ЕМБ, І, МШ, ЕМ, О, АП, Н факультетів».

15 травня 1970 року

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет