О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Театр англійських мініатюр – сезон 2015


[Доцент О. Голікова]
#22-23 от 17.12.2015

Традиція студентських театральних вистав сягає корінням в історію перших європейських університетів. Це завжди було ознакою студентського братерства, але разом з тим – елітарності. Студент – це «обраний», той, кому варто передати цінні знання і хто може гідно ними скористатися. Саме на цих засадах 14 років тому назад розпочався Театр англійських мініатюр як елітарне товариство для студентів, що прагнуть опанувати англійську мову, і як педагогічна майстерня. Вже вийшла низка статей з обґрунтуванням новітньої методики викладання іноземних мов на основі театру як феномену моделювання реальної комунікації у заздалегідь запрограмованому культурному середовищі. Автори цих статей завідувач кафедри А. А. Бадан та доцент О. М. Голікова детально описали переваги існування такої методики поруч із класичною.

За роки існування Театру англійських мініатюр на базі кафедри ділової іноземної мови концепція набула позитивного розвитку. До участі у цьому клубі було залучено студентів не тільки спеціальності «Переклад», а ще й технічних спеціальностей. Театр охопив кілька факультетів НТУ «ХПІ»: факультет інформатики та управління, факультет інтегральної підготовки та інженерно-фізичний факультет. Крім цього, напрямок профорієнтаційної роботи кафедри виявився мотивацією для залучення шкіл до участі у роботі Театру. У сезоні 2015 школярі стали лише глядачами, але потенційно сцена студентського театру є відкритою для майбутніх абітурієнтів.

Цьогорічний сезон додав іще одну гарну традицію до скарбнички театральних ідей. Вперше у журі були присутні випускники кафедри ділової іноземної мови, які самі були зірками Театру: Валентин Мосцевой та Олег Неклюдов (випуск 2012 року). Театр є дуже чутливим явищем, яке віддзеркалює суспільні зміни. Наприклад, новітні технології, що стрімко входять у повсякденне життя, змінили і якість театральних виступів. Сезон 2015 відзначився цифровими декораціями. Це стало можливим завдяки підтримці дружньої спеціальності КІТ, особливо студентам Дмитру Чирику та Михайлу Немикіну (КІТ-72). Треба наголосити, що Театр англійських мініатюр є мотивацією студентського самоврядування. Кожного року роль менеджерів проекту беруть на себе майбутні бакалаври – студенти 4 курсу спеціальності «Переклад». Цього разу все відбулося на найвищому рівні. Щиро дякуємо студентській профспілці, яка надала заходу потужну підтримку та забезпечила акторів нагородами. Особливо подякувати хотілося б і групі 62а.

Запам’ятається, як знакова подія, участь у журі керівника кіностудії НТУ «ХПІ» Ірини Жоресівни Фаустової та створення фільму на основі студентських цьогорічних виступів.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет