У День студента

[З. Мельник]
#21 от 30.11.2015

На знімку: голова Вченої ради НТУ «ХПІ» Л. Л. Товажнянський вручив Миколі Огиру (МТ-65) свідоцтво стипендіата Президента України.

17 листопада відбулася традиційна урочиста зустріч ректора НТУ «ХПІ» професора Є. І. Сокола з найкращими представниками студентства нашого університету. Ректор привітав присутніх із обома святами – Міжнародним Днем студента та особливою датою – 130-ю річницею з дня заснування першого технічного вузу України. Він відзначив, що університетське життя – це не лише навчання. Наші студенти займаються громадською діяльністю та є членами студентських організацій, де стикаються з необхідністю вирішення соціальних проблем суспільства, беруть активну участь у творчих колективах Палацу студентів. Вони мають високі показники у навчанні, щороку перемагають у Міжнародних олімпіадах, ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади, конкурсах студентських наукових робіт, досягають успіхів у спортивному житті і художній творчості. Є. І. Сокол підкреслив, що у наших студентів є прекрасна можливість отримати класичну університетську освіту, зробити перші кроки в науці, стати всебічно розвиненими особистостями.

Проректор НТУ «ХПІ» Р. П. Мігущенко оголосив наказ про нагородження та преміювання студентів. За високі показники у навчанні та активну громадську діяльність багатьом з них призначені персональні стипендії: Президента України, Верховної Ради України, видатних вчених НТУ «ХПІ» М. Ф. Семка та В. І. Атрощенка, відомого спортсмена О. Баркалова, а також Рад університету та факультетів. Ректор Є. І. Сокол та Голова Вченої ради, Почесний ректор НТУ «ХПІ» Л. Л. Товажнянський вручили студентам нагороди та побажали їм успіхів у подальшому навчанні та житті!

Завершився цей день чудовим концертом у Палаці студентів, присвяченим ювілею університету.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет