О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вчений, педагог, справжній інтелігент


#21 от 30.11.2015

85 років виповнилося в жовтні професорові Марксу Михайловичу Гуревичову. Унікальність цієї людини полягає не тільки в тому, що він зберіг ясність розуму і чіткість думки, а й у справді енциклопедичному характері його знань із найрізноманітніших сфер науки, економіки, політики і культури. Професор М. М. Гуревичов є яскравим взірцем вченого, педагога й інтелігента. Глибокі за змістом і блискучі за формою лекції Маркса Михайловича завжди привертають значну увагу студентів, які з зацікавленістю і навіть із захопленням висловлюють свої враження і цілком справедливо говорять про нього як про кращого лектора і педагога. Наукова точність і строгість змісту навчального матеріалу лекцій разом з його доступністю для сприйняття і вичерпними відповідями на численні питання студентів є переконливим свідченням високої педагогічної майстерності лектора, високого рівня його загальної і професійної культури.

Знайомство з біографією нашого дорогого ювіляра вражає проявами його цілеспрямованості та працелюбства. Справжня дитина війни, син загиблого воїна, сім’ю якого доля закинула в далеку Пермську область, він блискуче закінчив школу, потім – Харківський державний університет. Постійно займався громадською роботою і незмінно й до сьогодні займається спортом. Ще студентом він очолював спортивний клуб університету з численними секціями, заняття в яких відвідували не тільки студенти, а й викладачі і співробітники університету.

Талановитий випускник університету зі схильністю до наукової роботи, він захистив кандидатську, а потім і докторську дисертації. Працюючи понад півстоліття в нашому політехнічному інституті, він пройшов тут шлях від асистента до професора, завідувача кафедри загальної економічної теорії. Вийшов на пенсію, але не зміг жити без улюбленої справи і повернувся до університету, де й працює сьогодні професором кафедри педагогіки і психології управління соціальними системами.

Чудова людина, блискучий полеміст, цікавий співбесідник, він дарує нам можливість не тільки разом працювати, а й спілкуватися, навчатися у нього педагогічній майстерності, розвивати й удосконалювати свій духовний світ. І ми вдячні долі, яка сприяла цій можливості.

Від усього серця зичимо нашому дорогому ювілярові, нашому колезі і другові міцного здоров’я ще на довгі роки, щастя, творчих пошуків і знахідок, любові рідних, близьких і всіх, хто його знає, кому доводиться спілкуватися і співпрацювати з ним! Адже Маркс Михайлович – це саме один з тих титанів, які тримають небо нашої освіти, науки і культури на своїх плечах.

Колектив кафедри педагогіки і психології управління соціальними системами.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет