О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Палац студентів – 2015


[П. Смірнов, заступник директора Палацу студентів НТУ «ХПІ»]
#19-20 от 12.11.2015

Жизнь связана с великим ХПИ!
И два десятка лет и дольше…
Сменялись листья, годы, соловьи –
Привязанность же становилась больше!
Как заговор от бед, как тайный код,
Хранящийся в подкорке неизменно,
Наш ХПИ всегда нас любит, ждет,
Готов к великим новым переменам!
А два десятка с лишним добрых лет –
Невидимые за плечами где-то –
Оставили в душе навеки след:
След юности, и творчества, и света!

Нина Супруненко.
 

Під склепінням нашого Палацу студентів, як і понад 50 років усієї його славної історії, репетирують, виступають, проводять свої свята тисячі політехніків – студентів і співробітників. Палац не лише для обраних – протягом року його заходи відвідують десятки тисяч студентів НТУ «ХПІ» та інших вузів міста, і не тільки студенти – харків’яни будь-якого віку.

Гості університету захоплено аплодують на наших концертах і відмовляються вірити, що перед ними не професійні артисти – доводиться пред’являти студентські квитки. Палац студентів і його творчі колективи – яскрава візитна картка НТУ «ХПІ», солісти й цілі ансамблі стають лауреатами престижних фестивалів в Україні й за кордоном, прикрашають своїми виступами свята рідного Харкова.

З гарними досягненнями зустрічає Палац студентів і 130-річний ювілей університету. Сьогодні тут працює більше 20 творчих колективів та 5 клубів за інтересами, в них займаються майже 1100 студентів і співробітників НТУ «ХПІ».

П’ять кращих творчих колективів Палацу студентів мають високе звання Народного художнього колективу України. Це Камерний хор ім. О. Петросяна; ансамбль скрипалів «Експромт»; Камерний оркестр «Крещендо»; Вокал шоу-бенд «Сузір’я»; Ансамбль сучасного та спортивного бального танцю «Тріумф».

Традиційно на високому художньому рівні проходять десятки заходів, які Палац студентів щорічно проводить спільно з ректоратом, профспілковими комітетами студентів та співробітників, а також зі студентським самоврядуванням «СтудАльянс». Серед них, у першу чергу, це посвячення в студенти; Новорічний бал студентів; випускний бал молодих спеціалістів; урочисто-жалобний мітинг, присвячений Дню Перемоги; фестиваль хорового співу технічних вузів України «Поющая феерия»; міжнародний фестиваль-конкурс інструментального мистецтва «Чарівний камертон»; Музичний фестиваль студентів «Звездная планета «Политех» та ін.

Гідно виступили в ювілейному 2015 році творчі колективи Палацу студентів на міжнародних та всеукраїнських аренах. Беручи участь у чемпіонатах світу, Кубку світу, міжнародних конкурсах та фестивалях, вокал-шоу бенд «Сузір’я», клуб акробатичного рок-н-ролу «Сенат», циркова студія «Бенефіс» завоювали 1 перше, 2 других та 2 третіх призових місць. У всеукраїнських чемпіонатах та конкурсах цими колективами було завойовано 6 перших, 5 других та 5 третіх місць.

На міському конкурсі-огляді «Студентська весна – 2015» колективи Палацу студентів посіли 5 перших, 2 других та 2 третіх місць. За підсумками цього конкурсу НТУ «ХПІ» увійшов до трійки кращих вузів Харкова.

Головна мета Палацу студентів – створення комфортних умов для самореалізації студентів, виявлення і розвиток їх творчих можливостей, впровадження активних форм змістовного дозвілля з урахуванням диференційного підходу до кожної категорії політехніків. Заклад став другим домом для багатьох студентів, аспірантів і співробітників НТУ «ХПІ», місцем, де творчий процес є невід’ємною частиною їх духовного життя. На зміну сьогоднішньому до університету приходять все нові й нові покоління захоплених, творчих, невтомних. Тож і в Палацу студентів НТУ «ХПІ» – велике майбутнє!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет