|
На знімку: зліва направо О. П. Чумак,
Г. М. Коренькова, О. І. Мочалова та Т. О. Березка |
|
У 2004 році на кафедрі технології жирів відновлено спеціальність «Технологія
продуктів бродіння та виноробства».
Випускники кафедри зарекомендували себе в пивобезалкогольній галузі
кваліфікованими фахівцями, вони працюють у ПАТ «САН ІнБев Україна», ПАТ «Карлсберг
Україна», міні пивоварнях «Старгород», «AltBier», «Пробка» та інших. Визнання
фахівців у галузі підтверджує високий рівень підготовки кадрів у нашому
навчальному закладі, заснованому 130 років тому.
Про це свідчить також запрошення наших викладачів професора О. П. Чумак,
доцента Т. О. Березки, асистента О. І. Мочалової на науково-інформаційний
практикум «Всеукраїнський день якості підприємств пивобезалкогольної галузі».
Практикум, організований Українською галузевою компанією з виробництва пива,
безалкогольних напоїв та мінеральних вод «УКРПИВО», яку очолює генеральний
директор Галина Миколаївна Коренькова, відбувся на базі філії ПАТ «Карлсберг
Україна» «Львівська пивоварня».
На практикумі з доповідями виступили: Катерина Онул – радник із харчового
законодавства Групи Світового банку, Валентина Микусевич – віце-президент
Української асоціації якості, Яник Мунксгард (Данія) та Ольга Держаєва –
компанія DuPont Nutrition and Health, представники підприємств галузі, а також
доцент кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «ХПІ», к. т. н. Тетяна
Олександрівна Березка.
Матеріали Дня якості можуть бути корисними для викладачів, студентів,
спеціалістів та наукових співробітників пивобезалкогольної галузі.