О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Шлях до мети


#19-20 от 12.11.2015

На знімку зліва направо: молоді вчені Микола Курякін, Галина Тимошенко, Геннадій Воронов, Олександра Одинцова, Оксана Саввова, Олена Бабич, Галина Шадрина та Олексій Фесенко. В першому ряду – професор Людмила Лазарівна Брагіна.

Влітку ми вже писали про Олексія Фесенка – старосту групи Н-39ам, іменного стипендіата Вченої ради НТУ «ХПІ», який у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з напрямку «Хімічні технології» зайняв 2 місце («Політехнік» №11–12, 2015 р.). Зараз Олексій вже закінчив навчання і вступив до аспірантури кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей.

«Участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт була однією з останніх в якості студента, проте саме цей конкурс допоміг мені відкрити друге дихання на шляху до здійснення моєї мети – бути першокласним, кваліфікованим викладачем. Саме ця перемога нагадала мені чому, ще шість років тому, обрав саме НТУ «ХПІ».

У період навчання я зустрівся з великою кількістю нових цікавих людей, дисциплін, що розширювали мій світогляд та можливості себе реалізувати. Всі ці фактори зробили мене таким, яким я є сьогодні. Наставником, що вплинув на формування моєї особистості як вченого, є мій науковий керівник Оксана Вікторівна Саввова. Моя перша зустріч з нею відбулася в Малій академії наук у далекому 2008 році, коли я, ще школярем, вперше потрапив до нашої лабораторії і зрозумів, що хочу займатися саме цим.

Я вдячний їй, а також всім викладачам кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей, зокрема лабораторії скла, емалей та композиційних покриттів по металах за здобуті знання та підтримку. Влітку цього року Оксана Вікторівна захистила дисертаційну роботу та отримала ступінь доктора технічних наук, з чим її і вітаю!»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет