Фігуровка – це круто!

[С. Землянська]
#16 от 30.09.2015

Сосновий ліс над Сіверським Дінцем, прозора річкова вода, свіже повітря, фантастичний захід сонця – все це постає в уяві при одному лише слові «Фігуровка». Понад 60 років спортивно-оздоровчий табір «Політехнік» збирає влітку прихильників активного відпочинку – студентів і викладачів університету. Є тут свої «фани», що вперше приїхали до табору ще дітьми, проводили тут студентські канікули, і, ставши вже професорами, зберігають вірність Фігуровці. Щороку з’являються в нашому таборі нові любителі плавання, волейболу, бадмінтону, настільного тенісу, які одразу ж не уявляють собі літнього відпочинку десь у іншому місці.

Щоправда, умови тут майже спартанські, як на смак сьогоднішнього зніженого городянина, та кого це зупиняє в літню спеку, коли тут і дихається зовсім інакше, і цілий день проводиш серед лісу, на березі чудової ріки. Щодо умов, то вони, стараннями керівництва вузу, профкому, все ж таки стають більш прийнятними, а згодом, зовсім скоро, за планами ректорату, стануть справді комфортними. Дочекаємось лиш наступного сезону!

А сезон – 2015 пройшов у нашій Фігуровці цілком успішно. 140 чоловік, 77 із яких – студенти, відпочивало тут протягом трьох табірних змін. Провели літні спортивні збори учасники секцій з легкої атлетики (тренер В. Ісправнікова), баскетболу (В. Кулібаба, Т. Арабаджі), плавання (О. Блошенко), боротьби (А. Євтіхієв). Під керівництвом тренера Н. Матузної відпочивали і тренувалися наймолодші легкоатлети з дитячої секції.

І всі змагалися на традиційній спартакіаді «Політехнік» – знову ж таки, з легкої атлетики, настільного тенісу, бадмінтону, шашок та шахів. Була й інтелектуальна гра «Корова», учасниками й вболівальниками було абсолютно все населення «Політехніка». Разом також ходили до сусіднього табору «Фігуровка» – змагатись з волейболу та уболівати за своїх у матчі зі спортсменами ХНУ ім. В. Н. Каразіна.

Працювала бібліотека, щодня в душі була гаряча вода – все це забезпечував персонал на чолі з директором М. Трудовим та його заступником О. Афанасьєвою. Вдячні всьому колективу працівників табору і ми – відпочивальники. Щира подяка ректоратові, профкомам співробітників і студентів за те, що в наш економічно нестабільний час змогли організувати відпочинок на нашій улюбленій, старій базі. А їй, Фігуровці, бажаємо відновлення, зміцнення і нових поколінь відданих «аборигенів»!

Щодо нових поколінь – зокрема, студентів! Не вірте залякуванням, мовляв: «До Фігуровки? Комарів годувати?!» У липні – серпні там комарів не більше, ніж… папуг чи колібрі. Знайте, Фігуровка – це справді круто! Слідкуйте за інформацією профкому про сезон – 2016!

А ще – побажання: інформацію про табірні зміни та їх терміни хотілося б мати якомога раніше, ще навесні. Тоді і студентам, і співробітникам буде зручніше планувати літній відпочинок, і задоволення від нашої улюбленої бази буде отримувати все більше число політехніків.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет