О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Харківський політех у числі кращих навчальних закладів світу за версією рейтингу QS World University Rankings


#16 от 30.09.2015

Харківський політех у числі кращих навчальних закладів світу за версією рейтингу QS World University Rankings

Підведені підсумки одного з найпрестижніших міжнародних рейтингів кращих вузів світу за версією британської компанії Quacquarelli Symonds (QS) за 2015–2016 рр.

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», як і в минулому році, – у восьмій сотні списку ( група «701+»). У рейтингу були представлені ще 5 українських ВНЗ: Київський національний університет ім. Тараса Шевченка («421–430»), ХНУ ім. В. Н. Каразіна («491–500»), НТУУ «Київський політехнічний інститут» («601–650»), Сумський державний університет і Донецький національний університет («701+»).

Перше місце в рейтингу зайняв Массачусетський технологічний інститут, друге – Гарвардський університет, на третій позиції – Кембриджський університет.

Довідка:

Quacquarelli Symonds – компанія, що спеціалізується в галузі освіти і навчання за кордоном. Рейтинг QS World University Rankings публікується з 2004 року. Якість університетської освіти оцінюється за такими критеріями: репутація в академічному середовищі (40% від загальної оцінки), цитованість наукових публікацій представників університету (20%), співвідношення кількості викладачів і студентів (20%), ділова репутація серед роботодавців (10%), відносна кількість іноземних студентів (5%) і відносна кількість іноземних викладачів (5%). Компанія QS для складання рейтингу оцінює понад 2 тис. інститутів.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет