О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Корисних знань багато не буває!


[Л. Семененко, В. Кухаренко, Ю. Главчева]
#16 от 30.09.2015

12 жовтня 2015 р. за підтримки грантової програми «Нарощування цифрового потенціалу громадянського суспільства» Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні розпочинається навчання на відкритому дистанційному курсі «Куратор змісту–4. Мережевий інформаційний аналітик» (http://dl.kharkiv.edu). Переміщення діяльності до нового електронного середовища потребує нових компетенцій та культури роботи з великими потоками інформації.

Стати куратором змісту з актуальних питань сьогодення можуть: викладачі, магістри, аспіранти, бібліотекарі, фахівці з будь-яких напрямків. Дистанційний курс може бути використаний викладачами дисципліни «Інформаційні технології», їм будуть доступні статистичні дані для оцінювання діяльності їх студентів. Керування контентом може бути використане в освіті – для забезпечення професійної, педагогічної та технологічної діяльності викладача, у бізнесі – як елемент маркетингу, у бібліотечній справі та у будь-якій іншій сфері діяльності.

Навчання протягом 8 тижнів передбачає виконання індивідуальних завдань за темою тижня (характеристика і компетенції куратора; пошук інформації в мережі, роль куратора в електронній бібліотеці; персональні навчальне середовище і навчальна мережа; визначення якості інформації; методи роботи та інструменти куратора змісту), спілкування у форумі, обговорення проблемних питань на семінарах, виконання підсумкової роботи. Слухачі, які виконали програму, отримають сертифікати.

Автори і тьютори курсу: керівник Проблемної лабораторії дистанційного навчання НТУ «ХПІ» професор В. М. Кухаренко, заступник директора НТБ Ю. М. Главчева, тьютори – директор НТБ Л. П. Семененко, О. В. Рибалко. У розробці курсу брали участь Н. Г. Сиротенко, К. Л. Бугайчук, В. Нюренберг.

Дистанційний курс проводиться вчетверте та користується великою популярністю не тільки в Україні, а і за її межами. Долучайтеся до навчання! Будьте попереду своїх колег!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет