Самостійна робота буде результативнішою

#14-15 от 15.09.2015

Шановні першокурсники!

Запрошуємо вас до науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ». До ваших послуг зручні читальні зали, приміщення для роботи творчих колективів та молодіжних об’єднань, вільний доступ до Інтернету, Wi-Fi, електронне замовлення на комплектування фонду, електронна доставка документів, інформаційно-бібліографічний супровід наукових досліджень, інформаційний супровід наукових заходів, інформування про нові видання та наукові заходи, персональна електронна картка користувача, віртуальна довідка, хмарні сервіси на базі Office 365 від Microsoft для навчальних закладів, заняття з інформаційної культури, тематичні виставки видань, виставки-вітання ювілярам НТУ«ХПІ», дні інформації, кафедр, спеціаліста, науково-практичні семінари та конференції, відкриті перегляди видань, виставки образотворчого мистецтва, творчі зустрічі та літературні вечори, екскурсії.

Групові заняття з інформаційної культури проводять кваліфіковані співробітники бібліотеки. Запис на групові заняття за тел. 707-66-47.

Ви можете також ознайомитися з нашим сайтом – http://library.kpi.kharkov.ua/. Додатково бібліотека надає можливість швидко засвоїти технологію роботи з електронним каталогом та повнотекстовими електронними ресурсами за окремим графіком. Попередній індивідуальний запис на сайті бібліотеки або в кімнаті 79 (тел. 707-63-34). Оберіть зручний для вас час.

Шостий рік активно діє інститут бібліотекаря-куратора. Мета кураторства – допомогти зорієнтуватися в чисельних ресурсах і послугах науково-технічної бібліотеки та отримати навички пошуку інформації. 17 бібліотекарів-кураторів будуть опікуватися першокурсниками. Вони проведуть для вас екскурсії бібліотекою, організують лекції з інформаційної культури, проведуть практичні заняття з технології роботи з інформаційно пошуковими системами, нададуть консультації щодо особливостей сайту й електронного каталогу бібліотеки НТУ «ХПІ», повнотекстових баз даних наукових та навчально-методичних видань. Протягом першого семестру куратори будуть відвідувати навчальні групи, надавати поточну інформацію бібліотеки, консультації за запитами студентів.

Список бібліотекарів-кураторів 1 курсу з вказівкою академічних груп розміщено на сайті науково-технічної бібліотеки.

Колектив науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет