О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Міцного здоров’я і подальших успіхів!


[Г. Тульский, д. т. н., завідувач кафедри технічної електрохімії]
#14-15 от 15.09.2015

18 вересня 2015 року професор Б. І. Байрачний святкує свій ювілей, йому виповнюється 80 років. За роки плідної праці у НТУ «ХПІ» Борис Іванович пройшов шлях від інженера кафедри технології електрохімічних виробництв до доктора технічних наук, академіка АН ВШ України, завідувача кафедри технічної електрохімії (1983–2013 рр.).

Наукова діяльність професора Б. І. Байрачного пов’язана з вирішенням найактуальніших задач електрохімії: одержанням металевих покриттів з різними функціональними властивостями, розробкою та вдосконаленням хімічних джерел струму, дослідженням анодних процесів на вентильних металах, електрохімічною переробкою кольорових та рідких металів, проблемами водневої енергетики тощо.

За роки науково-педагогічної діяльності Б. І. Байрачний опублікував понад 400 наукових праць, серед яких підручники, навчальні посібники та монографії. Він автор багатьох авторських свідоцтв, патентів на корисні моделі та винаходи, статей у вітчизняних та зарубіжних виданнях. Визнання заслуг професора Б. І. Байрачного на державному рівні підтверджено трьома Почесними грамотами МОН України, присудженням йому нагороди Ярослава Мудрого та призначенням стипендії Президента України.

Інтелігентність, принциповість, здатність тонко відчувати людину і ситуацію, повага до особистості, вміння найменший росток здібностей перетворити на урожай успіху – це неповний перелік характеристик Бориса Івановича, які допомагають досягти поставленої мети. Завдяки цьому за участю та під керівництвом професора Б. І. Байрачного захищено 3 докторських та 26 кандидатських дисертацій.

Борис Іванович Байрачний – мудрий керівник і наставник молоді, надійний колега, щира людина. Він має великий авторитет і користується глибокою повагою керівників різних рангів, колег та студентської молоді.

Щиро вітаємо Вас, шановний Борисе Івановичу, з ювілеєм та бажаємо Вам міцного здоров’я, творчого натхнення і подальших успіхів у науково-педагогічної діяльності!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет