О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

День еколога


#11-12 от 25.06.2015

«Пополювали? Завтра йдемо на плюшових – живих більше немає» – з такими плакатами фотографувалися викладачі й студенти кафедри хімічної техніки та промислової екології Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Їх вулична акція була присвячена Дню еколога, який відзначається 5 червня у нашій країні і в світі.

Організатори та учасники акції прагнули нагадати студентській молоді про сучасні проблеми екології і про екологічну ситуацію в Україні та в усьому світі, а також надихнути їх не лишатися осторонь цих проблем, а вживати всіх можливих заходів як на професійному, так і на побутовому рівнях, для поліпшення стану довкілля.

На вуличну акцію студенти і викладачі принесли плюшові іграшки в якості наочної демонстрації наслідків, до яких може призвести несанкціоноване полювання на диких тварин. Символом акції стали барвисті саморобні капелюшки, які учасники виготовили з вторинної сировини. По її закінченні були обрані кращі капелюшки, а їх автори отримали символічні призи.

На думку завідувача кафедри професора В. П. Шапорєва «…турбота про довкілля починається з кожної людини та її житла. Перш ніж щось кудись викинути або зважитися піти на полювання, варто хоч на мить замислитися: а що буде потім? Тому ми і вирішили зробити свій внесок у виховання екологічно свідомої молоді, яка буде дбайливо ставитися до природи і збереже її багатства для своїх нащадків».

Прес-служба НТУ «ХПІ»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет