О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

З перемогами літнього сезону!


[Марія Долгарєва]
#11-12 от 25.06.2015

Самбо

22–25 травня у Владивостоці (РФ) відбувся етап «Кубка світу» з самбо. Цей щорічний турнір пам’яті Юрія Потапова в черговий раз прийняв найсильніших самбістів з різних країн. Понад 100 спортсменів представляли Бєларусь, Україну, Болгарію, Казахстан, Росію. Борці виступали в дев’яти вагових категоріях.

Бронзовим призером цих змагань стала тренер збірної НТУ «ХПІ», викладач кафедри фізвиховання, одна з найбільш титулованих спортсменок нашого університету Ірина Ляшуга (на знімку крайня справа).

Наприкінці квітня відбулася Спартакіада вузів Харківської області з самбо. Збірна ХПІ зайняла 3-є загальнокомандне місце у змаганнях з самбо і 4-е – з дзюдо.

Підводний спорт

На чемпіонаті України з плавання у ластах (31 травня – 3 червня, Київ) Карина Шатова (ІФ-72) – на знімку внизу – виборола дві золотих та чотири срібних медалі. Цей результат дозволив дівчині пройти відбір для участі у чемпіонаті світу. Дуже добре виступили також Євген Золотов – два «срібла» та Сергій Єлісєєв (ІФ-74) – «срібло». До трійці призерів увійшла також і Марія Рябуха (БФ-22б), яка посіла третє місце.

Теніс

На 12-й літній Універсіаді (16–20 травня, Херсон) Ірина Кириченко (ІФ-70) здобула бронзову медаль у парному розряді.

Легка атлетика

Сергій Фенько (ІФ-70) показав другий результат у метанні списа на чемпіонаті України серед молоді, який відбувся 27–29 травня у Кіровограді.

Фехтування

З бронзовою нагородою (змагання на шаблях) повернулася додому наша славетна фехтувальниця, аспірантка Н факультету Олена Вороніна. Цього успіху вона досягла на чемпіонаті Європи, який відбувся 7 червня у місті Монтре (Швейцарія).

Гирьовий спорт

У Керчі відбувся чемпіонат світу конфедерації майстрів гирьового спорту серед ветеранів. У цих змаганнях брав участь старший викладач кафедри фізичного виховання НТУ «ХПІ» Ю. К. Васильєв. Оскільки Юрій Костянтинович активно займається велосипедним туризмом, добирався він до міста проведення турніру на улюбленому виді транспорту (350 км в один бік). У результаті він виборов дві золоті медалі у ваговій категорії до 60 кг. У гирьовому півмарафоні (30 хвилин підйом двох гирь по 8 кг повним циклом) представник ХПІ підняв гирі 568 разів, а у поштовху 10-кілограмової гирі за 1 хвилину – 62 рази.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет