О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Ілля Ошовський (КІТ-29м): «ХПІ – це мій вірний вибір!»


[Бесідувала П. Ніколенко]
#11-12 от 25.06.2015

Магістр кафедри обчислювальної техніки та програмування, володар «червоного» диплому за спеціальністю «Системне програмування» Ілля Ошовський вже знайшов застосування своїм знанням в одній з великих українських компаній з розробки програмного забезпечення. За роки навчання у Харківському політесі хлопець ні на хвилинку не пошкодував ані про свій вибір, ані про роки проживання у студентському гуртожитку №5, в якому він, приїхавши з Донецької області, оселився на першому курсі.

«Гуртожиток – це справжня школа життя, – посміхається Ілля, а ХПІ – це вірні друзі та прекрасні зацікавлені студентами викладачі. Вони дають нам тверді знання, які в майбутньому дозволяють молодим спеціалістам реалізувати свої можливості! Прекрасно, що студенти КІТ факультету можуть вже під час навчання в університеті перевіряти свої сили, працюючи у відомих компаніях, та за допомогою провідних експертів відшліфовувати набуті професійні навички. Наприклад, у моїй групі всі вчилися прекрасно, багато хто отримав «червоний» диплом, практично всі магістри вже працюють за своєю спеціальністю».

У перші сонячні червневі дні Ілля Ошовський успішно захистив магістерську роботу «Дослідження працездатності пристроїв з урахуванням електромагнітної сумісності». Він працював над нею під керівництвом к. т. н., професора С. Ю. Леонова. Суть роботи полягає в тому, щоб на практичному прикладі провести дослідження у програмі Or CAD, яка необхідна для побудови та аналізу працездатності друкованих плат.

«Я вдячний своєму дипломному керівнику за допомогу в освоєнні програми, – каже Ілля. – До Сергія Юрійовича завжди можна звернутися з питаннями, він будь-коли знайде час для докладної відповіді».

Дуже тепло Ілля відгукується про всіх викладачів кафедри, які з першого курсу не потурають студентам, ставляться до них строго і водночас шанобливо, як до колег, пред’являють до молоді високі вимоги і невтомно допомагають розбиратися в найскладніших питаннях спеціальності. За словами магістра, це допомагає першокурснику відразу включитися в процес, захопитися науковою діяльністю. Тому студенти кафедри ОТП постійно беруть участь у різноманітних конференціях і займають призові місця.

«Я завжди навчався із задоволенням, – продовжує Ілля, – моя спеціальність вимагає відмінного володіння англійською мовою. На жаль, для її вивчення недостатньо університетських занять, тому я багато займався самостійно, відвідував курси, читав спеціальну і класичну літературу в оригіналі. А своїй рідній кафедрі я бажаю подальшого розвитку, процвітання та вдячних студентів!»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет