У випускників ХПІ завжди великі перспективи!

[Розмовляла П. Ніколенко]
#11-12 от 25.06.2015

8 червня Олена та Геннадій Лейбенко (КІТ-29м) блискуче захистили свої магістерські роботи. Геннадій на тему «Дослідження HUD-подібних інтерфейсів», результатом якого є програма, що дозволяє користувачу ПК з легкістю освоювати нові великі програми. Олена займалася дослідженням методів управління пам’яттю в мові програмування Java. Результатом роботи дівчини є розробка програмного забезпечення, яке дозволить знаходити оптимальний алгоритм збору «сміття». Тим самим з’являється можливість визволити ресурси комп’ютера та використовувати їх максимально.

«Ми дуже вдячні керівнику наших дипломних робіт, к. т. н., професору І. С. Зикову, – кажуть магістри. – Він допомагав нам у написанні тезисів дипломів, надавав всю необхідну технічну інформацію. Коли з’являлося будь-яке питання, ми зверталися до Ігоря Семеновича і завжди отримували кваліфіковану відповідь!»

Геннадій та Олена не просто дипломовані спеціалісти, випускники кафедри «Обчислювальна техніка та програмування». Університетські роки для них пройшли недарма. Саме у Політеху вони зустріли один одного та одружилися у березні 2014-го!

Щодо захоплень, Геннадій багато часу проводить за комп’ютером, постійно вдосконалює свої знання, читає спеціальну літературу. Недивно, що у квітні цього року він став переможцем Всеукраїнської студентської олімпіади з системного програмування, яка проводилася у нашому університеті. Олена ще зі школи та впродовж студентських років займалася легкою атлетикою. Тренувалася під керівництвом старшого тренера Т. Є. Федориної. Дівчина брала участь у змаганнях у складі збірної ХПІ та займала призові місця!

І одруження, і хобі, і відмінне навчання – все це було прекрасним стимулом для пошуку перспективної роботи. Адже роки навчання закінчуються, починається доросле життя, дорога, яка йде вдалину та вимагає від молоді не тільки мрій, а й знань, витримки, досягнення мети. Зараз Геннадій вже працює в Міжнародній IT-компанії «EPAM Systems», а Олена – розробник програмного забезпечення компанії «Ciklum», центр якої знаходиться у Данії.

«Кафедра ОТП дала нам дуже добру базу IT-знань, – кажуть молоді люди. – На всіх лекціях було завжди цікаво, можливо саме тому в нашій групі всі вчаться тільки на «добре» та «відмінно»! З нами працювали прекрасні викладачі, нам пощастило з куратором групи – Оленою Петрівною Черних, починаючи з другого курсу різні предмети нам викладав завідувач нашої кафедри д. т. н. Сергій Геннадійович Семенов. Завдяки його видатним організаторським здібностям кафедра ОТП постійно розвивається. Ми зараз залишаємо рідну альма матер, а кафедрі, її прекрасному творчому колективу, улюбленим викладачам бажаємо міцного здоров’я та натхнення, розвитку і вдосконалення, талановитих та зацікавлених студентів! У всіх них є великі перспективи у майбутньому. Дякуємо Політеху за щасливі студентські роки!»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет