О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Наукова праця як захоплення


#11-12 от 25.06.2015

Олексій Фесенко, ще навчаючись у 9 класі Харківської загальноосвітньої школи №128, з 2008 року був слухачем Малої академії наук України. Захоплення хімією і серйозні заняття дослідженнями принесли йому 3 місце в Московському районі міста Харкова в конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України.

В університеті захопився науково-дослідною роботою на кафедрі «Технологія кераміки, вогнетривів, скла та емалей», під керівництвом доцента Оксани Вікторівни Саввової працює над розробкою біоактивних склокристалічних покриттів для дентальної імплантології. Ці дослідження науковці кафедри ведуть у співпраці з лабораторією протезування і біоматеріалів Інституту патології хребта та суглобів ім. професора М. І. Ситенка НАМНУ.

За роки навчання сьогоднішній магістр брав участь у багатьох конференціях, так лише цього року виборов 1 місце в конкурсі науково-технічної конференції «Медицина ІІІ тисячоліття», зайняв 2 місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з напрямку «Хімічні технології». Має друковані праці у Харкові, Києві, Львові, Донецьку, Дніпропетровську та Орлі.

Іменний стипендіат Вченої ради НТУ «ХПІ» Олексій Фесенко – староста академічної групи Н-39ам, поважають його в групі й на факультеті. А кафедра рекомендує магістра до вступу в аспірантуру, де він збирається поглиблювати свої знання, вдосконалювати розроблені покриття, щоб результати його захоплюючої, творчої праці й далі служили здоров’ю людей.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет