XII літня Універсіада України

[Марія Долгарєва]
#9-10 от 28.05.2015

Бадмінтон

Змагання проходили з 22 по 26 квітня в Києві. Команда НТУ «ХПІ», здобувши 519 залікових балів, стала абсолютним чемпіоном серед усіх вузів нашої країни. Від Харківської області у турнірі брали участь дві команди. У першій збірній, яка і стала переможцем, виступали тільки спортсмени-політехніки, а у другій, яка стала другою, були двоє представників Політеху. Отже у різних категоріях Анастасія Дмитришин (ІФ-72) була нагороджена двома золотими медалями, на рахунку Кирила Нестеренка (ІФ-70) «золото» та дві «бронзи», Дар’ї Самарчанц (ІФ-72) – «золото» та «срібло», Єлизавети Жаркої (ІФ-79) – «срібло» та «бронза», Миколи Дмитришина (випускник) та Владислави Лісної (ІФ-74) – по «бронзі». Нагадаємо, що тренують наших бадмінтоністів Михайло Стерин та Віталій Конов.

Плавання

Упродовж трьох днів у столичному басейні НТУУ «КПІ» понад двісті юнаків і дівчат з понад тридцяти вищих навчальних закладів нашої держави змагалися за медалі різного ґатунку цьогорічної Універсіади. Команда нашого університету, набравши 211 залікових балів, посіла 1 місце у своїй групі (технічні вузи). Достойно виступили Карина Шахова (ІФ-72), Олена Кужелєва (МТ-42) та Микита Батанов (КІТ-33).

Академічне веслування

Змагання відбулися у Дніпропетровську. Збірна Харківського політеху, здобувши 90 залікових балів, увійшла до «десятки» кращих команд турніру. Олександра Роман (ЕК-50б) посіла 2 та 3 місця, а Олександр Волін (ІФ-70) увійшов до «четвірки» найсильніших.

Легка атлетика

Змагання відбулися в травні у Харкові на стадіоні «Динамо». В них взяв участь 441 спортсмен з 24 областей України. Харківщину представляли дві команди – Харківська державна академія фізичної культури та Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут». Наш університет, набравши 1160 залікових балів, посів 1 місце в своїй групі. Переможцями стали Юлія Марченко (ІФ-72) – 7-борство, яка виконала норматив майстра спорту України, Андрій Дещенко (ІТ-13а) – 3000 м с/п, Саміну Маілафія (О-52а) – стрибки у довжину (норматив майстра спорту України), срібні медалі завоювали Павло Горбачов (ІФ-79) – 110 м с/б та естафета 4x100 м, Ярослав Ісаченков (ЕМБ-22а) – стрибки у довжину та естафета 4x100 м (норматив майстра спорту України), Олексій Марченко (ІФ-70) – естафета 4x100 м (норматив майстра спорту України), Олександр Устименко (ІФ-73у) – естафета 4x100 м. А Валерія Зиненко (ІФ-73) принесла команді «срібло» на дистанції 10000 м та «бронзу» в забігу на 5000 м.

Нагадаємо, що літня Універсіада з легкої атлетики проходить раз на два роки. Це етап відбору до національної студентської збірної, яка представлятиме країну на Всесвітній Універсіаді. Кращі українські спортсмени цього року поїдуть на XXVIII Всесвітню літню Універсіаду, яка відбудеться у місті Кванджу (Південна Корея) 4–14 липня.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет