«Фотоісторія в родинному альбомі»

[З. Мельник]
#8 от 14.05.2015

6 травня в НТБ нашого університету відбулося відкриття виставки «1941–1945: фотоісторія в родинному альбомі». Вона була підготовлена за результатами краєзнавчого міжвузівського фотоконкурсу, який проходив у нашому університеті та був присвячений 70-річчю Перемоги у Другій світовій війні. Фотоконкурс відбувся за підтримки та за участю факультету інтегральної підготовки, Етнографічного музею «Слобожанські скарби» ім. Г. Хоткевича, Музею історії, НТБ, профкому студентів НТУ «ХПІ», Академії військово-історичних наук і козацтва, Центру краєзнавства ім. академіка П. Т. Тронька, Центру українських студій ім. Д. І. Багалія, Асоціації випускників, викладачів та друзів Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, історичного факультету Харківського педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди, кафедри українознавства Харківського національного університету радіоелектроніки, Харківського національного автомобільно-дорожнього університету та агентства «Ірис».

Велику допомогу в проведенні фотоконкурсу надали профком студентів ХПІ, який очолює С. М. Мастерний, а також представники ХНАДУ. У конкурсі взяли участь біля 60 студентів та співробітників чотирьох вузів Харкова (НТУ «ХПІ», ХНАДУ, ХНУРЕ та ХНПУ).

На відкритті виставки виступили ветеран війни, учасник бойових дій, голова Ради ветеранів нашого вузу, професор А. І. Христофоров, декан факультету інтегральної підготовки А. В. Кіпенський, який підготував есе про своїх предків та їх фото – учасників Другої світової війни.

Слід зазначити, що найактивнішу участь у конкурсі взяли студенти ЕК, ФТ, КІТ та ін. факультетів. Отже, призерами стали Катерина Патлань (ХПІ), Артем Курінний (ХНУРЕ), Тетяна Нагібіна (ХПІ), Юлія Ракуса (ХНПУ ім. Г. С. Сковороди), Олег Клименко (ХПІ), Анна Сергієнко (ХНУРЕ), Єлізавета Шулежко (ХПІ), Владислав Галуцький (ХНАДУ).

Велику зацікавленість присутніх викликали книги, видані у воєнні роки і представлені співробітниками бібліотеки, та рідкісні фото, експонати Музею історії нашого університету.

Відзначимо, що ця виставка буде експонуватися до середини травня в НТУ «ХПІ», а потім – у Харківському історичному музеї, бібліотеках та вузах нашого міста.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет