О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Новий випуск офіцерів


#6-7 от 28.04.2015

28 лютого відбувся урочистий випуск на Гвардійському факультеті військової підготовки ім. Верховної Ради Національного технічного університету «ХПІ».

36 молодих офіцерів, інженерів-механіків, попрощалися з прапором факультету, пройшли маршем перед керівництвом, а також за традицією зняли курсантські погони. Прискорення виконання навчальної програми вдалося за рахунок збільшення інтенсивності деяких курсів. Таким чином випуск відбувся раніше звичайного терміну на два місяці. Тепер випускники факультету зможуть служити як заступники командира з технічної частини та фахівці хімічних військ.

Дипломи з відзнакою та золотою медаллю отримали випускники Р. Гусєв та М. Шульга, дипломи з відзнакою – А. Барановський, М. Гребенюк, А. Кузьменко, Р. Іващенко, В. Сєднєв.

За час навчання молоді фахівці проходили стажування в зоні проведення антитерористичної операції, виконували бойові завдання, ремонтуючи військову техніку. За сумлінне виконання службових обов’язків з відновлення озброєння та військової техніки, зміцнення обороноздатності українських військ у зоні АТО четверо військовослужбовців факультету були нагороджені відзнакою Головнокомандувача Збройних Сил України – нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі».

Випускників привітали керівники університету. В. о. ректора на той час, д. т. н., професор А. П. Марченко, вітаючи випускників факультету, зазначив: «Сьогодні з ваших вуст пролунала клятва офіцера. Бажаю, щоб ви дотримувались цієї клятви, з честю захищали нашу країну, побудували успішну військову кар’єру і були гордістю університету та України».

Начальник факультету військової підготовки, полковник О. В. Серпухов відзначив, що цей випуск специфічний. Лейтенанти випускаються як дійсно військові – в польовій формі одягу, їх призначають в частини для захисту Батьківщини, і вони мають певний досвід виконання бойових завдань. Кращих офіцерів ще чекає довгий шлях – від лейтенанта до генерала. Здобувши освіту в стінах Національного технічного університету «ХПІ», вони будуть продовжувати традиції цього відомого навчального закладу і впишуть нові сторінки в його історію.

Прес-служба НТУ «ХПІ»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет