О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Підтверджуємо високий статус центру освіти і науки


[Л. Семененко, Ю. Главчева]
#1-2 от 05.03.2015

НТУ «ХПІ» – другий в Україні

Підтверджуємо високий статус центру освіти і науки

Вебометричний рейтинг університетів світу (англ. Webometrics ranking of world’s universities) – один з рейтингів університетів світу, за яким аналізують ступінь представлення діяльності університетів в Інтернет-просторі.

Первинною метою рейтингу є сприяння академічної присутності в Інтернеті, підтримання відкритого доступу для значного збільшення передачі наукових і культурних знань в університетах світу.

У січні 2015 року, за версією міжнародного рейтингу «Webometrics Ranking of World Universities», НТУ «ХПІ» посів 2 місце серед академічних установ України (липень 2014 – 3 місце, січень 2014 – 4 місце, липень 2013 – 10 місце), а у світі – 1265.

Загальне число сторінок на сайті, визначене на основі даних найбільшої комерційної пошукової системи Google, формує критерій Presence Rank. За цим критерієм наш університет посідає 1 місце в Україні протягом року, а у світі серед понад 22 тисяч університетів – 119 місце (липень 2014 р. – 135). Обсяг електронного каталогу та сайту бібліотеки становлять близько 88% від загального числа сторінок університету.

Науково-технічна бібліотека започаткувала Інституційний репозитарій НТУ «ХПІ» у квітні 2013 року, і за цей час він удруге брав участь у рейтингу «The Ranking Web of World repositories». У січні 2015 р. репозитарій посів 14 місце серед інституційних репозитаріїв України, піднявшись на 7 позицій, а у світі – 912.

Висока оцінка представлення НТУ «ХПІ» в Інтернет зумовлена плідною роботою всього колективу: керівництва університету, факультетів, кафедр, підрозділів; учених; викладачів; аспірантів; студентів; співробітників ЦНІТу й бібліотеки.

Присутність НТУ «ХПІ» на лідируючих позиціях у світових рейтингах підтверджує його високий статус центру освіти і науки.

Л. Семененко, директор НТБ НТУ «ХПІ»;
Ю. Главчева, заступник директора НТБ НТУ «ХПІ»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет