О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

На допомогу воїнам


[З. Мельник]
#20-21 от 23.12.2014

Протягом року, що минає, викладачі й студенти університету не лишалися осторонь всенародної підтримки Збройних Сил України, бійців, які беруть участь у антитерористичній операції (АТО).

У червні в Палаці студентів НТУ «ХПІ» пройшла акція «День донора», у якій взяли участь студенти та викладачі вузу, щоб допомогти постраждалим у ході бойових дій, які знаходяться у лікарнях та шпиталях країни. Донорами стали понад 50 чоловік, у тому числі курсанти Гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки імені Верховної Ради України НТУ «ХПІ», було зібрано близько 25 літрів крові.

Нагадаємо, що Вчена рада університету прийняла рішення провести комплекс заходів із надання допомоги українській армії, і ця акція стала першим з його етапів.

У серпні ж НТУ «ХПІ» передав військовій частині А1451 радіотехнічних військ 17 бронежилетів 4 класу захисту, які були придбані на зібрані колективом університету кошти. Харківський політехнічний заздалегідь уклав угоду про відкриття розрахункового рахунку в ЗАТ КБ ПриватБанк, куди протягом місяця надходили гроші. Призначення платежу – благодійність. Сума зібраних коштів перевищила 100 тисяч гривень.

У листопаді наш університет провів третю акцію – передав військовій частині А1451 радіотехнічних військ прилад нічного бачення, який було придбано на благодійні внески колективу університету, частину витрат взяв на себе ПриватБанк.

У вересні відбулося нагородження курсантів факультету Військової підготовки нашого університету, що проходили стажування у зоні АТО. Кожен курсант отримав почесний нагрудний знак начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних сил України «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ступеня. Протягом майже місяця наші хлопці ремонтували бойову техніку, яка використовувалася на передових позиціях. За словами фахівців інженерних служб сил АТО, курсанти продемонстрували високі уміння та знання. А головним їхнім здобутком став досвід організації та проведення ремонтних робіт у реальній бойовій обстановці.

Підтримали українських бійців і творчі колективи Палацу студентів нашого університету. У вересні, наприклад, у Харківському обласному військовому шпиталі Міністерства оборони України відбувся концерт Народного аматорського колективу профспілок України камерного оркестру «Крещендо» (керівник – Наталія Чистякова) для бійців, які отримали поранення при виконанні свого військового обов’язку у зоні АТО. Гості вручили військовим рукотворні подарунки студентів, сувеніри, листівки та листи.

А у жовтні у Палаці студентів НТУ «ХПІ» виступили три колективи, які втілили на сцені музичний проект Rockestra. Глядачі оплесками зустрічали оркестр «Крещендо», групи «Broken ideology» та «Lost in heaven». Один з номерів програми – «Ескала Палладіо» – був присвячений загиблим та пораненим українським бійцям, він супроводжувався слайдами, які зберегли трагічні події останніх місяців. Після концерту багато глядачів взяли участь у зборі коштів, який організували волонтери з «Хэлп армия» на чолі з його представником Вікторією Мілютіною. Були зібрані кошти для придбання 4 систем перорального харчування для поранених, які знаходяться у шпиталях нашого міста.

У Палаці студентів НТУ «ХПІ» (офіс «Приват-TV») організований пункт збору речей, де приймають допомогу для військових та мирного населення в зоні АТО, а також біженців.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет