О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

14 сезон «Театру англійських мініатюр»


#20-21 от 23.12.2014

5 грудня у Палаці студентів НТУ «ХПІ» відбувся конкурс «Театр англійських мініатюр» під егідою кафедри ділової іноземної мови та перекладу. Цей захід уже протягом 14 років об’єднує талановитих акторів і шанувальників театрального мистецтва в одній залі, ставши доброю традицією. За сценарієм, студенти з активною життєвою позицією наважуються кинути виклик набридливим соціальним мережам: «Настала нова ера. Життя в онлайні замінило нам усе». Студенти різних факультетів представили вистави за мотивами відомих літературних і кінематографічних творів, виконавши ролі англійською. Кожен міні-спектакль був по-своєму унікальний і запам’ятався глядачам. Публіка побачила казку «12 місяців», мюзикл «Ті, що співають під дощем», кілька варіацій «Аліси в країні див» та інші. Захід також дав можливість студентам позмагатись один із одним. Журі оцінювало 15-хвилинні виступи конкурсантів за рівнем володіння англійською мовою, умінням триматися на сцені і творчо переосмислювати класичний сюжет. Перемогу здобули неординарні інтерпретації фільму «У джазі тільки дівчата» та казка «Білосніжка» у виконанні груп ІФ-63а та ІФ-63б. Протягом декількох років кафедра запрошую професійних режисерів.

Прес-служба НТУ «ХПІ»

Англійський театр очами першокурсників

Кожен студент-першокурсник ще три місяці тому був звичайним школярем. І от ми вступили до університету, кожному з нас відкрилися нові обрії, з’явилися нові знайомства та друзі, нові можливості та сподівання. Ми впевнені, що життя студента надзвичайно яскраве та сповнене цікавих пригод – адже, крім навчання, ми беремо участь у різних заходах, які розвивають наші вміння та здібності й просто дозволяють гарно провести час. Такою подією для нас став спектакль «Театру мініатюр», що існує при кафедрі ділової іноземної мови та перекладу(зав. кафедри професор А. А. Бадан).

Крім того, що виступ театру був розважальним заходом, для кожного з учасників він видався надзвичайно корисним, адже усі п’єси та постановки були англійської мовою, а це неоціненний досвід.

Підготовка до виступу також пішла нам на користь, адже спільна праця об’єднала всіх членів нашої групи, ми всі стали ближчими один до одного. На жаль, як і у будь-якій справі, на нашому шляху були деякі перешкоди, бо не завжди вдавалось залишитись для репетицій, адже крім навчання у кожного є свої справи та захоплення. Бувало й таке, що час було розписано по хвилинах. Але, незважаючи на це, нам все ж таки вдалося зібратися та довести справу до кінця.

Кожен з нас став частиною театральної вистави, кожен з учасників хвилювався, але це не було помітно, бо кожен приклав максимум зусиль, щоб його група була найкращою. Слід зазначити, що студенти підготували вдалі костюми та декорації для своїх виступів, що не може не викликати захоплення, адже все було продумано до найменших дрібниць. Виступи студентів старших курсів змусили нас спостерігати за виставою, затамувавши подих. У їх діях відчувалися справжні професіоналізм та впевненість, на їх виступи було приємно дивитись.

Будь-яка праця винагороджується, й тому справедливо, що найстаранніші отримали призи. Завзятість переможців заслуговує на повагу. Ми гадаємо, що прийде час, і наша група проявить себе не гірше ніж переможці.

Анастасія КУХАРЄВА, Марина СВІТЛИЧНА, Світлана ЧЕРНЕНКО, (ІФ-64а).

Хочеться ще й ще раз повернутися думками до цього неперевершеного дня. Ми, першокурсники, дуже зраділи, коли наша кафедра організувала нам такий позакласний захід. Побачити своїми очима те, про що не так давно прочитав, або те, з чим знайомишся вперше,або ще раз доторкнутись до скарбниці англiйської мови та культури – це незабутнє враження!

Ми отримали порцію чудових емоцій від майстерної гри студентiв, від того, що їм вдалося передати глибину та головну ідею творiв, а ще донести до глядача самобутній колорит рiзних культур. Ми дуже вдячні нашiй кафедрi, що подарувала нам цю можливість максимально наблизитись до справжнього мистецтва. А ще за те, що ми ще раз за допомогою мистецтва впевнилися, що мир і злагода – це найдорожче та найсвятіше у наших стосунках.

Хотілося б мати більше подібних вражень від зустрічі з прекрасним!

Дарія Віннікова, ІФ-64б

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет