О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Доповіді вчених НТУ „ХПІ” в Північно-Східному науковому центрі


#6-7 от 16.03.2005

10 березня відбулося розширене засідання Північно-Східного наукового центру, де основною доповіддю була „Стан і проблеми енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії”, з якою виступив Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України, доктор технічних наук, ректор НТУ „ХПІ”, професор Л.Л. Товажнянський. У цій доповіді, зокрема, містилась інформація про численні розробки політехніків, присвячені темі засідання. Виступ професора Л.Л. Товажнянського викликав інтерес та жваве обговорення, так само, як і співдоповідь академіка НАНУ, лауреата Державної премії СРСР, Заслуженого діяча наук України, доктора технічних наук, директора Інституту проблем машинобудування НАНУ Ю.М. Мацевитого.

Про одну з розробок вчених нашого університету – створення біогазової установки, як альтернативного джерела енергії – доповіла на засіданні ПСНЦ доцент кафедри хімічної техніки та промислової екології М.Г. Зінченко.

Після обговорення проблеми, в якому взяло участь близько 10 учасників засідання, було прийнято рішення про стимулювання в Північно-Східному регіоні України досліджень у галузі енергозбереження та альтернативних джерел енергії, створення пілотних проектів, впровадження їх у виробництво.

У цьому засіданні взяв участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації, доктор наук В.М. Бабаєв.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет