О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Зустріч з Міністром освіти і науки України


#6-7 от 16.03.2005

25 лютого з робочим візитом Харків відвідав Міністр освіти і науки України С.М. Ніколаєнко. У актовому залі Харківського національного педагогічного університету імені Сковороди Станіслав Миколайович зустрівся з ректорами та проректорами вузів нашого міста, представниками вищої школи, профспілкових та громадських організацій.

На зустрічі були присутні також начальник управління освіти та науки Харківської облгосадміністрації Л.О. Бєлова, голова Ради ректорів, ректор Харківської національної академії міського господарства Л.М. Шутенко та студенти.

„Наш новий уряд та Міністерство освіти і науки ставлять за мету поєднати три важливих для нас складових – освіту, науку та виробництво. Основне багатство України – це інтелект наших людей, потужні наукові школи, які ми маємо постійно розвивати”, – зауважив у своєму виступі Міністр. Він відзначив, що першочерговими завданнями, які буде вирішувати його міністерство у найближчий час, є: якісна і доступна освіта, інтеграція її до світового простору, розвиток вітчизняного технопарку – створення індустрії технічного забезпечення; соціальний добробут викладача; розвиток духовної освіти – подолання морально-духовної кризи у суспільстві; демократизація вищої школи; розвиток суспільства на основі нових знань, збільшення годин на проведення науково-дослідної роботи.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет