О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

У Вченій раді


#6-7 от 16.03.2005

4 березня відбулося засідання Вченої ради НТУ „ХПІ”, одним з головних питань якого стали обговорення результатів наукової роботи університету за 2004 рік та завдання на 2005 рік – з доповіддю на цю тему виступив ректор НТУ „ХПІ” професор Леонід Леонідович Товажнянський. Про підсумки зимової екзаменаційної сесії 2004–2005 навчального року доповів проректор з навчальної роботи професор Євген Іванович Сокол.

Вчена рада ухвалила пропозицію про надання звання „Почесний доктор НТУ „ХПІ” члену Асоціації Випускників Авазу Саїдовичу Назарову.

Благодійний „Фонд Назарова” було створено минулого року. Кошти з нього нараховуються на виплату іменних стипендій студентам та аспірантам, на щомісячне преміювання 10 кращих викладачів ЕМ факультету. Фонд також оплачує участь аспірантів та викладачів у конференціях, організацію спортивних змагань, культурно-масових явищ на факультеті. Завдяки „Фонду Назарова” на кафедрі „Турбінобудування” відкрито комп’ютерний центр, обладнаний 12 найсучаснішими комп’ютерами та оргтехнікою. Великою заслугою Аваза Саїдовича перед університетом є виділення значної суми коштів на будівництво нового книгосховища бібліотеки НТУ „ХПІ”.

Висунуто кандидатів на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених, іменних стипендій Харківської обласної держадміністрації для видатних та молодих науковців. Оголошено про атестацію наукових робіт стипендіатів Кабінету Міністрів України.

Про відкриття на кафедрі ливарного виробництва підготовки фахівців зі спеціальності 7.095502.03 „Комп’ютерно-інтегровані технологічні процеси та ливарне виробництво” у рамках спеціальності 7.095502.03 „Комп’ютерон-інтегровані технологічні процеси та виробництво” доповів декан факультету доцент М.А. Погребний.

Рекомендовано до друку нові посібники та збірники наукових праць.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет