Хроніка

#16 от 30.10.2014

Шановні колеги, дорогі випускники та студенти!

Запрошуємо вас взяти участь у святкуванні 50-річчя кафедри автоматизованих систем управління ім. А. В. Дабагяна НТУ «ХПІ», яке відбудеться 14 листопада 2014 року.

Ювілейні заходи – це: зустрічі випускників кафедри різних років, обговорення професійних питань, обмін думками та досвідом.

Урочисте засідання відбудеться о 10.00 в ауд. 12 ректорського корпусу.

За «круглий» стіл «Взаємодія університетів з IT-компаніями» запрошуємо в ауд. 701 корпусу У-2 з 13.30 по 17.00. На кафедрі АСУ в цей же час відбудуться лекції провідних фахівців у галузі ІТ-індустрії та зустрічі випускників, викладачів і студентів.

З повагою, оргкомітет.


«Дослідження та оптимізація економічних процесів» (Оптимум – 2014)

– це назва X Міжнародної науково-практичної конференції, що відбудеться в нашому університеті 2–4 грудня. Її учасники будуть працювати в секціях, серед яких – «Удосконалення методичних засад обліку, аудиту та економічного аналізу: національна та світова практика», «Математичні моделі та інформаційні технології в економіці», «Аналіз і оптимізація інноваційних та інвестиційних процесів у контексті дослідження тенденцій розвитку національної та світової економіки», «Маркетингові дослідження: становлення, інструментарій та ефективність» та ін.

Конкурс на кращі бакалаврські роботи,

які були захищені у червні цього року, розпочався у нашому університеті 14 жовтня, а закінчиться 14 листопада. Його мета – активізація науково-навчальної діяльності студентів, поліпшення роботи з талановитою молоддю та підтримка обдарованих студентів у розвитку і реалізації їх здібностей. Комісію конкурсу очолив професор кафедри фізики металів та напівпровідників С. В. Малихін.

«Горизонт 2020»

На базі НТУ «ХПІ» створено контактні пункти Рамкової програми ЄС «Горизонт 2020». Це дозволить науковим дослідженням ХПІ швидше інтегруватися до європейського дослідницького простору та підтримати реалізацію програми з досліджень інновацій. Ці пункти будуть працювати за такими напрямами – інформаційні і комунікаційні технології; нанотехнології, сучасні матеріали і передові технології виробництва і переробки; безпечна, чиста і ефективна енергетика.

Відповідальними за цю роботу призначено професора кафедри автоматизованих систем управління М. В. Ткачука, завідувача кафедри фізичного матеріалознавства для електроніки та геліоенергетики професора Г. С. Хрипунова та професора кафедри інтегрованих технологій, процесів та апаратів професора Л. М. Ульєва.

Медичний огляд першокурсників

розпочався 29 вересня. До 14 листопада всі студенти мають змогу пройти медогляд у приміщенні оздоровчого пункту університету (вул. Пушкінська, 79/1, гуртожиток «Гігант»). Попереджуємо, що ті, хто цього не зробить, до занять не допускаються.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет