О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Огляд інтернет-сайту НТУ «ХПІ»


#14-15 от 15.10.2014

Навіть влітку, під час канікул та приймальної кампанії, життя нашого університету було сповнене важливих подій, що відображені на сайті НТУ «ХПІ». Про деякі з них наша газета вже повідомляла, про решту ви дізнаєтеся із цього короткого огляду.

Зустріч ректорату зі старостами-першокурсниками

відбулася 4 вересня. Студентів ознайомили з особливостями їх посади та розповіли, з чим їм доведеться справлятися протягом навчання в Харківському політехнічному. Ректор професор Леонід Товажнянський привітав молоде покоління старост і зауважив, що староста групи – це управлінець-початківець. Він несе відповідальність за своїх колег і повинен допомагати кожному студенту організовувати навчальний процес. Від Органу самоврядування «Студентський Альянс» НТУ «ХПІ» старости отримали на кожну групу довідники першокурсника, де міститься вся необхідна для новачків інформація.

Подяка за зручність і безпеку

Цього року трудовий колектив Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» та орган студентського самоврядування «Студентський Альянс» НТУ «ХПІ» під часу візиту Харківського міського голови до університету звернулися з проханням привести до належного стану всі прилеглі до Політеху вулиці. Їх прохання було почуто і виконано.

Адміністрація, викладачі, студенти та співробітники університету висловили подяку міськвиконкому, виконавцям робіт та Харківському міському голові за своєчасне й високоякісне виконання робіт з комплексного асфальтування вул. Політехнічної та прилеглих до неї вулиць: Гуданова, Ольмінського, Фрунзе, Червонопрапорної та Красіна.

Окрема подяка за облаштування довгоочікуваним світлофором пішохідного переходу біля станції метро «Пушкінська», який став зручним і безпечним.

Рейтинги: НТУ «ХПІ» в п’ятірці кращих вузів України

Харківський політех посів четверте місце в консолідованому рейтингу вузів України. Разом із НТУ «ХПІ» в п’ятірці кращих вузів представлені Київський національний університет імені Тараса Шевченка; Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»; Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, а також Львівський національний університет імені Івана Франка.

Для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України використані вихідні дані найбільш авторитетних серед експертів і засобів масової інформації рейтинги вузів: «Топ-200 Україна», «Scopus» і «Вебометрикс», кожен з яких використовує різні критерії оцінки вузів.

Нагадаємо, що НТУ «ХПІ» у рейтингу Вебометрикс – четвертий серед вузів України, в Топ-200 він – п’ятий, а в Scopus – дев’ятий.

Візит представників компанії Microsoft до НТУ «ХПІ»

Гості та керівництво вузу обговорили основні напрямки використання сучасних інформаційних технологій в освітньому процесі. Минулого року викладачі кафедр комп’ютерних наук прослухали курси підвищення кваліфікації і пройшли сертифікацію. А з вересня подібні курси стали доступні і студентам. В перспективі – розширення цього проекту і на інші спеціальності.

Активно впроваджується в університеті і дистанційна освіта. У цьому році у зв’язку з подіями в країні студенти з Донецької області змогли скласти сесію дистанційно, оскільки вони не мали можливості виїхати до Харкова. Близько 20 осіб з обмеженими можливостями отримують освіту за інклюзивною системою.

Камерний хор НТУ «ХПІ» ім. О. Петросяна став володарем Гран-прі ІІ Міжнародного молодіжного фестивалю-конкурсу хорової музики ім. Гавриїла Музическу (м. Ясси, Румунія)

Фестиваль проходив під патронатом Православної єпархії міста Ясси і асоціації «Любов і довіра». У конкурсі взяли участь 14 колективів у 6 номінаціях з Румунії, Болгарії, Молдови та України. Конкурсне прослуховування проводилося в Палаці культури студентів міста Ясси.

Хор Харківського політеху взяв участь і у open-air концерті в самому серці Ясс, біля символу міста – Королівського палацу, виступив після Літургії в храмі Св. Нектарія Егінского.

Нагородження колективів-переможців відбулося в Національному оперному театрі, де і був вручений Трофей (головний приз фестивалю). Церемонію нагородження в прямому ефірі транслювала Національна телекомпанія Румунії.

Міжнародний проект ТЕМПУС «Освіта для розвитку лідерства, інтелекту та таланту»

В НТУ «ХПІ» триває реалізація міжнародного проекту ТЕМПУС «Освіта для розвитку лідерства, інтелекту та таланту (ELITE)» за підтримки Європейської комісії, який розпочався у 2014 році. До проектного консорціуму увійшли державні установи та провідні вузи України. Грантхолдером проекту є Каунаський технологічний університет (м. Каунас, Литва). До партнерського консорціуму також увійшли: Естонська бізнес-школа (м. Таллінн, Естонія), Університет Грінвича (м. Лондон, Великобританія) та Університет Тампере (м. Тампере, Фінляндія). Проект спрямований на посилення ролі вищих навчальних закладів у впровадженні політики розвитку людини за допомогою розвитку навичок лідерського та організаційного потенціалу.

Підписано Договір про співробітництво між Харківським політехом та Почесним консульством Республіки Туреччина

25 вересня в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбулася зустріч ректора Л. Л. Товажнянського з Почесним консулом Республіки Туреччина в Харкові Володимиром Білим. На ній було підписано Договір про співробітництво між Українсько-Турецьким центром розвитку бізнесу, культури та туризму при Почесному консульстві Туреччини в Харкові і НТУ «ХПІ».

Як зазначив Леонід Леонідович, завдяки міжнародним зв’язкам з іншими університетами ми маємо можливість здійснювати обмін студентами з багатьма країнами світу, де визнаються та не вимагають підтвердження наші дипломи.

XIX Міжнародний конгрес двигунобудівників

відбувся 14–19 вересня в селищі Коблево Миколаївської області. Його організаторами виступили Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», НТУ «Харківський політехнічний університет», ДП «Івченко-Прогрес» (Запоріжжя), ПАТ «ФЕД» (Харків), Чорноморський державний університет та Національний університет кораблебудування (Миколаїв).

Учасники конгресу обговорили актуальні питання теорії та конструкції двигунів внутрішнього згоряння, систем управління та екологізації двигунів і багато іншого.

На Конгресі прозвучало близько 100 доповідей, з якими виступили 90 учасників з 18 вищих навчальних закладів України, Азербайджану та Ірану, 4 інститутів Національної академії наук України та 8 підприємств. Серед виступаючих – 25 докторів, 16 кандидатів наук і 16 аспірантів.

Прес-служба НТУ «ХПІ»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет