О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

МТС – крок у майбутнє


[Олександра Толкачова, студентка групи КІТ-40м]
#12-13 от 22.09.2014

У рамках Всеукраїнської освітньої програми підтримки талановитих студентів «Професіонали майбутнього 2014» відбувся щорічний 8-й конкурс (захист) робіт «Перспективи впровадження SDN-рішень на транспортній мережі операторів зв’язку». Його учасниками були студенти 4-го курсу, що навчаються за напрямами «Телекомунікації» та «Інформаційні технології» з 12 наступних вищих навчальних закладів: Національний технічний університет України «КПІ» (Київ); Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій (Київ); Севастопольський національний технічний університет; Національний технічний університет «ХПІ» (Харків); Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара; Одеська національна академія зв’язку ім. О. С. Попова; Національний університет «Львівська політехніка»; Донецький національний технічний університет; Запорізький національний технічний університет; Тернопільський державний технічний університет ім. І. Пулюя; Таврійський національний університет ім. В. І. Вернадського (Сімферополь); Харківський національний університет радіоелектроніки.

Програма підтримки студентів «Професіонали майбутнього» стартувала 2006 року й стала першою комплексною освітньою програмою, що охоплює науково-дослідну роботу, конкурс наукових проектів, іменні стипендії та можливість на практиці познайомитися з досвідом реалізації інноваційних проектів МТС під час стажування в компанії. Таким чином, програма об’єднує кращу теоретичну освіту і вирішення конкретних практичних завдань телекомунікаційної галузі.

У сучасному світі мобільний зв’язок перестав бути просто засобом голосового спілкування. Виникла необхідність передачі нових видів трафіку, таких як Web, відео, Email повідомлення, безперервно зростаючих в обсязі, що призводить до перевантаження існуючих мереж і вимагає постійної модернізації, кардинально нового підходу. Software Defined Networks – це саме те, що дозволить спростити і по-іншому поглянути на побудову мережі.

Студенти провідних технічних вузів України представляють свої наукові проекти на актуальну для телекомунікаційної галузі тему конкурсній комісії, яка складається з фахівців телекомунікаційної галузі, експертів МТС та Alcatel-Lucent. Команда-переможниця отримує грант у розмірі 125 тис. гривень, який студенти зможуть витратити на подальше навчання та підвищення професійного рівня знань.

Цього року НТУ «ХПІ» представляли на конкурсі студенти КІТ факультету Євгенія Драгович, Денис Сєнніков, Наталя Пантюхова, Максим Вірченко (КІТ-50) і Олександра Толкачова (КІТ-40б). Під керівництвом професора О. А. Сєркова та старшого викладача В. О. Компанійця ми розробляли тему «Переваги використання SDN рішень на рівні управління існуючої транспортної MPLS мережі». Ми представили спільну MPLS і SDN мережу. Учасники команди перевірили її працездатність на реальному обладнанні Cisco Мережевої Академії Cisco, яка розташована на кафедрі «Системи інформації» КІТ факультету НТУ «ХПІ», а також довели, що ця методика в 16 разів краща за сьогоднішню.

І хоч зайняли ми цього разу не 1-е місце, а лише одне з призових у номінації «За наполегливість і завзятість», та впевнені, що саме ці якості та набутий досвід допоможуть нам у майбутньому!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет