Владислав Тягло: «Пишаюся тим, що зміг гідно представити рідний університет»

[Владислав Тягло, студент групи ІФ-33а]
#10 от 26.06.2014

Під егідою ЮНЕСКО у 2014 році світ відзначає двохсоту річницю з дня народження Кобзаря. У рамках численних заходів з приводу ювілею в Харкові вчетверте відбувся фінал Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Ця подія стала для мене особливою, тому що серед переможців зі всієї України я побачив і своє ім’я.

Репрезентувати своє рідне місто на олімпіадах загальнонаціонального рівня – це велика особиста відповідальність. Я успішно здолав два попередні етапи відбору конкурсантів, щоб мати за честь напередодні ювілею видатного українського поета звернутися до нього словом. Але всі хвилювання вже позаду. Тому я з задоволенням розповім про деякі нюанси написання творчих робіт. На фінальному етапі всім було запропоновано скласти наукову статтю, яка б апелювала до вміння Кобзаря поєднувати різні види мистецтва в єдиному літературному творі. Про Шевченка говорять у світі насамперед тому, що він уміло синтезував народний колорит українського села з його живописними пейзажами, художньо довершивши цю символіку майстерністю власного слова. Я пишаюся тим, що в такі скрутні для країни часи зміг гідно представити рідний університет на студентській арені. І, можливо, саме Шевченкові випаде роль консолідувати наше суспільство перед тяжкими викликами долі.

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет