О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Інженери ІІІ тисячоліття навчаються в НТУ «ХПІ»


[О. Лазарєва, доцент кафедри іноземних мов]
#10 от 26.06.2014

На знімку: перший ряд зліва направо доцент О.Я. Лазарєва, професор Л.В. Скрипніченко, другий ряд Єлизавета Мажарова, Єлизавета Чернявська та Ольга Головня.

Ми вже, здається, звикли до повідомлень про успіхи студентів НТУ «ХПІ» в конкурсах, олімпіадах та конференціях різного рівня. Але кожного разу це не тільки підтвердження прагнень наших студентів до самовдосконалення і досягнення нових вершин, але й щира радість викладачів. Кожного разу – це чергова перемога таланту над сірістю, перемога працьовитості над лінощами, перемога активної життєвої позиції над апатією. І наступна коротка інформація саме про таких переможців.

В середині травня 2014 року в Дніпропетровському національному університеті залізничного транспорту імені академіка В.А. Лазаряна відбулася Міжнародна студентська наукова конференція «Інженер ІІІ тисячоліття», яка проводилась іноземними мовами (робочі мови англійська, німецька і французька). Наш університет представляли дві студентки 4 курсу німецького технічного факультету: Ольга Головня та Дар’я Манушина (НТ-10, викладач німецької мови – Л.В. Скрипниченко, професор, завідувач кафедри іноземних мов) та дві студентки першого (!) курсу факультету технології органічних речовин: Єлизавета Мажарова і Єлизавета Чернявська (О-53б, викладач англійської мови – О.Я. Лазарєва, доцент кафедри іноземних мов). Студентки представили наукові доповіді за своїми фаховими напрямками на відповідних мовних секціях. Ольга Головня розповіла про моделювання динамічних процесів у пневматичних апаратах, Дар’я Манушина – про композити як матеріали третього тисячоліття. Ліза Чернявська присвятила свою доповідь генетично модифікованим тваринам, а Ліза Мажарова – біотехнології як інженерній професії майбутнього.

Саме таке поєднання – глибокі фахові знання та вільне володіння іноземними мовами – робить майбутніх випускників нашого університету спеціалістами дійсно європейського рівня.

У конференції, яка тривала два дні, взяло участь понад 100 студентів з різних міст України та зарубіжжя. За словами учасниць атмосфера була не тільки діловою та творчою, але й дуже дружньою. Організатори конференції були надзвичайно гостинними і зробили все, щоб студенти з інших міст почувались як удома. Саме місто Дніпропетровськ вразило наших дівчат своєю красою та сучасністю.

У підсумку наші учасниці отримали почесні дипломи та незабутні враження, а кафедра іноземних мов – палкі відгуки телефоном та Інтернетом про досконале володіння нашими студентками іноземною мовою від організаторів конференції. Ще раз вітаємо наших дівчат і бажаємо їм успіхів і надалі!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет