О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Хіммаш змінив назву


#5 от 01.03.2005

Нещодавно згідно з рішенням Вченої ради НТУ „ХПІ” факультет „Хімічне машинобудування” було переіменовано у „Факультет інтегрованих технологій та хімічної техніки”.

Історію переіменування факультету нам розповів його декан Олексій Миколайович Рассоха:

– Факультет було створено у 1960 році (цього року ми святкуємо своє 45-річчя) на базі 2 спеціальностей: „Механічне обладнання хімічних виробництв” та „Автоматизація хімічних виробництв”. За останні 20 років на ньому відкрито ще 4 спеціальності. Сьогодні ми готуємося до введення 7 нових спеціальностей та 4 напрямків: „Інженерна механіка”, „Екологія”, „Хімічна технологія та інженерія”, „Автоматизація та комп’ютерні інтегровані технології”.

Спеціальності нашого факультету – інтегральні, бо за основу мають інтегровані технології. Кожен технологічний процес є першоджерелом, спільним для багатьох спеціальностей. Комп’ютерна підготовка у нас також спільна, і, як елемент інтегруючий, також розширюється. Сьогодні ведеться підготовка інженерів-механіків, інженерів-технологів, інженерів з автоматизації, комп’ютерних технологій. З метою приведення до відповідності змісту навчання, пов’язаного з новим переліком спеціальностей факультету, його назви, ми прийшли до нового, оптимального, на наш погляд, варіанту.

Звичайно, переіменувавши наш факультет, ми не відмовляємося від його славетної історії, зберігаємо, як і раніше, добрі традиції. А нова назва – це наше нове обличчя, що максимально відповідає суті роботи, яка сьогодні проводиться на факультеті.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет