О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Підтримуємо Збройні Сили України


#10 от 26.06.2014

День донора

19 червня у Палаці студентів Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» відбувся «День донора» – акція по збору крові на підтримку Збройних Сил України. Студенти та викладачі університету відгукнулися на заклик допомогти постраждалим у ході воєнних дій, які перебувають у лікарнях країни. Донорами стали понад 50 осіб, зібрано близько 25 літрів крові.

Традиційно студентське самоврядування НТУ «ХПІ» проводить День донора взимку. Однак, у зв’язку з подіями, що відбуваються в країні, Вченою радою університету було прийнято рішення невідкладно розпочати комплексний проект на підтримку Збройних Сил України. Сьогоднішня акція – один з його етапів, а зібрану кров отримають госпіталі, куди продовжують надходити постраждалі в ході АТО. Надалі планується також організувати збір речей першої необхідності і передати їх до медичних установ, а також придбати засоби пасивного захисту для військовослужбовців.

Потреба в крові у харківських медичних установ є завжди. Якщо її здають більше, ніж потрібно на поточний момент, її синтезують у плазму, і в такому вигляді вона зберігається до трьох років.

«Наше покоління ще пам’ятає весь трагізм війни, тому Харківський політех не може залишатися осторонь подій, що відбуваються в країні. Ми зробимо все можливе, щоб допомогти тим, хто захищає мирних жителів і майбутнє України», – підкреслив ректор НТУ«ХПІ» професор Л.Л. Товажнянський.

Прес-служба НТУ «ХПІ»

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет