О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Олександр Гайдар (ТМ-48ам): «Працювати за спеціальністю – моя найголовніша мрія»


[П. Ніколенко]
#10 от 26.06.2014

Магістри – 2014

10 червня хлопець блискуче захистив магістерську роботу та одержав «червоний» диплом. Робота Олександра, над якою він працював впродовж 5–6 курсів під керівництвом доцента, доктора технічних наук Андрія Олексійовича Прохоренка, присвячена підвищенню ефективності глушника шуму випуску тракторного дизеля для тракторів Т-150к і Т-172. Суттєвим недоліком цього глушника був надто великий діаметр. Він встановлювався з лівого боку кабіни, заважаючи водію добре бачити дорогу. «Щоб покращити ефективність глушника шуму випуску, але зберегти всі його акустичні показники, я запропонував модернізувати конструкцію глушника, змінивши його форму на еліпс, – розповідає Олександр. – Завдяки цьому значно знизився рівень шуму та вирішилась проблема захаращення оглядовості з кабіни. Тепер глушник забезпечує менший гідравлічний опір газовому потоку».

До речі, ця розробка вже впроваджена на Харківському тракторному заводі. Олександр дуже вдячний за допомогу своєму керівнику професору А.О. Прохоренку. «Андрій Олексійович дуже вимогливий, він професіонал з великої літери! Він дуже уважно ставиться до роботи кожного студента, вміє так пояснити матеріал, що навіть найскладніші речі стають зрозумілими, – посміхається Олександр. – Мені пощастило навчатися на кафедрі двигунів внутрішнього згоряння, яку свого часу закінчив мій батько. Тут працюють прекрасні педагоги. Всі студенти люблять лекції професорів Володимира Олексійовича Пильова, Василя Григоровича Дяченка, вважають їх екстраординарними, доброзичливими викладачами. У ХПІ я зустрів і справжніх друзів-одногрупників! В університеті придбав безцінні знання та досвід, я ніколи не забуду лекції наших Вчителів, які дозволили мені опанувати спеціальність, працювати за якою зараз – моя найголовніша мрія!»

Наприкінці березня відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук 2013/2014 н. р. зі спеціальності «Двигуни та енергетичні установки». Олександр Гайдар одержав диплом переможця конкурсу І ступеню. «Брати участь у таких змаганнях дуже почесно, – каже хлопець, – мені також було дуже цікаво почути блискучі доповіді студентів з інших вузів!»

Найближчим часом Олександр сподівається знайти роботу за спеціальністю. «Хотілося б, – каже магістр, – отримати новий досвід, попрацювати за кордоном, наприклад, у Німеччині».

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет