О.В. Каніщева, к. т. н., доцент кафедри інтелектуальних комп’ютерних систем – переможець у секції «Комп’ютерні та інформаційні технології, автоматика і керування»

[Підготувала П. Ніколенко]
#9 от 12.06.2014

Ольга Валеріївна – випускниця нашого університету 2006 року (спеціальність «Системний аналіз і управління»). Тоді вона отримала кваліфікацію «Інженер-математик-дослідник» та вже в 2010 році успішно захистила кандидатську дисертацію.

Ольга Валеріївна – один із перспективних викладачів кафедри. Вона підготувала та викладає курси лекцій з профілюючих дисциплін: «Сучасні інтелектуальні системи аналізу та обробки інформації», «Комп’ютерні системи перекладу та документованої інформації», «Інформаційно-ресурсне забезпечення лінгвістичної діяльності», «Основи програмування», «Математичне моделювання в лінгвістиці», «Об’єктно-орієнтоване програмування».

Доцент О.В. Каніщева написала у співавторстві 37 публікацій. З них 34 наукового (15 статей опубліковано в наукових фахових виданнях України) та 3 навчально-методичного характеру (конспект лекцій, лабораторний практикум та монографія).

Серед наукових інтересів Ольги Валеріївни інтелектуальна обробка текстової інформації, комп’ютерна лінгвістика, математичне моделювання в лінгвістиці, сучасні інтелектуальні системи аналізу та обробки інформації, комп’ютерні системи перекладу та документованої інформації, автоматизована обробка природної мови, інформаційно-ресурсне забезпечення лінгвістичної діяльності.

Доцент О.В. Каніщева постійно залучає до науково-дослідної роботи студентів, керує підготовкою студентських наукових робіт з питань прикладної лінгвістики, вона має 9 спільних з ними друкованих праць. Ольга Валеріївна – лауреат ІІІ обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» 2008 року за напрямом «Математика та інформатика». За значні досягнення у 2012 році вона отримала стипендію імені Валентина Вікторовича Свиридова з інформатики та комп’ютерних наук.

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет