О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Конференція профкому студентів


#9 от 12.06.2014

Конференція профкому студентів
відбулася в нашому університеті 17 квітня. Тут були розглянуті підсумки виконання Колективної угоди між адміністрацією та первинною профспілковою організацією студентів НТУ «ХПІ». Цей документ, який регулює та розвиває навчально-виховні, соціально-економічні та інші стосунки, укладається на основі чинного законодавства України та на засадах соціального партнерства.

Зі звітом про роботу студентської профспілки та виконання Колективної угоди між адміністрацією та ППОС НТУ «ХПІ» за 2013 р виступив голова студентської профспілки А.О. Нагорний.

На конференції було відзначено, що спільна робота ректорату та первинної профспілкової організації студентів НТУ «ХПІ» щодо виконання положень Колективної угоди у 2013 р. в частині соціально-економічного захисту студентів проводилась на належному рівні.

Делегатами конференції було прийнято рішення:

1. Комітету ППОС разом з ректоратом спільно діяти у заходах, запланованих Колективною угодою, здійснювати постійний контроль за своєчасним виконанням заходів, передбачених угодою, інформувати студентів про хід виконання угоди через сайт ППОС, сторінки ППОС у соціальних мережах та університетську газету «Політехнік».

На знімках: рішенням Вченої ради НТУ «ХПІ» за вагомий внесок у розвиток студентського профспілкового руху та здійснення соціально-економічного захисту студентів Яків Ваколюк (І-20б) визнаний кращим активістом профспілки студентів університету;

2. Ректорату та дирекції студмістечка проводити роботу з комплектування гуртожитків, а також прилеглих територій інвентарем і обладнанням відповідно до санітарних норм. Комітету ППОС здійснювати постійний контроль за дотриманням у гуртожитках затверджених «Правил внутрішнього розпорядку у гуртожитках НТУ «ХПІ» і діючого «Положення про студентський гуртожиток НТУ «ХПІ». Щороку проводити конкурси «Краща кімната в гуртожитку» та «Кращий гуртожиток НТУ «ХПІ».

3. Адміністрації передбачити у зведеному кошторисі Фонду соціальної допомоги університету фінансування цільових програм соціальної підтримки студентства (оздоровлення, медичне обслуговування, культура і спорт тощо).

4. Комітету ППОС спільно з адміністрацією проводити організаційну роботу з забезпечення пільгового проїзду студентів у міському транспорті у суворій відповідності до вимог ст. 54 За-кону України «Про вищу освіту» та ст. 9 Закону України «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді».

5. Ректорату, комітету ППОС та дирекції студмістечка надавати пільги на проживання в гуртожитках студентам із числа сиріт; інвалідів війни та інвалідів І та ІІ груп; осіб, батьки яких є ша-хтарями зі стажем підземної роботи не менше 15 років, або загинули на виробництві чи стали інвалідами І та ІІ груп; учасників бойових дій; напівсиріт (розлучення батьків не враховується); постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та віднесених до І або ІІ категорій; з багатодітних сімей, якщо окрім дитини-студента є двоє чи більше дітей віком до 18 років; студентським сім’ям, які мають дітей; одиноким матерям.

6. Ректорату при формуванні плану підготовки університету до нового навчального року забезпечити пріоритетне виконання робіт з ремонту життєво необхідних комунікацій та інженерних мереж гуртожитків студмістечка силами відповідних підрозділів університету.

найкращий відпочинок – у спортивному таборі «Політехнік» у мальовничій Фігуровці.

7. Комітету ППОС продовжувати роботу з контролю обслуговування студентів у їдальнях і буфетах на території університету та в гуртожитках, своєчасно реагувати на скарги студентів що-до якості харчування та обслуговування.

8. Комітету ППОС спільно зі спортклубом «Політехнік» сприяти якнайбільшому заохоченню студентів у спортивні секції, дотримуючись пільгової оплати студентських абонементів в секціях спорткомплексу НТУ «ХПІ». Спрямовувати кошти профбюджету на проведення різноманітних спортивно-масових заходів в НТУ «ХПІ» на призи ППОС.

9. Комітету ППОС спільно з адміністрацією проводити роботу із залучення додаткових коштів для комплектування спортивно-оздоровчих таборів (СОТ) та санаторію-профілакторію «Політехнік» житловим інвентарем відповідно до санітарних норм, проводити подальшу роботу з покращення умов проживання у СОТ та санаторії-профілакторії «Політехнік».

10. Комітету ППОС спільно з адміністрацією проводити роботу щодо здешевлення вартості оздоровлення та відпочинку студентів. Сприяти підготовці спортивно-оздоровчих таборів до літнього оздоровчого сезону.

11. Комітету ППОС разом з дирекцією Палацу студентів сприяти розвитку різноманітних форм роботи з організації факультетської самодіяльності та дозвілля студентів. Спрямовувати кошти профбюджету на проведення різноманітних культурно-масових заходів в НТУ «ХПІ». Організовувати та проводити щороку в Палаці студентів музичний фестиваль «Зоряна Планета Політех», лігу КВК «Політехнічна», конкурс-фестиваль «Старт дає Політех» та інші.

12. Комітету ППОС з метою активізації і вдосконалення діяльності факультетських профорганізацій, а також ефективного керування профбюро, проводити щорічну «Школу профспілкового лідера», різноманітні тренінги впродовж року.

На конференції була затверджена Колективна угода між адміністрацією та первинною профспілковою організацією студентів НТУ «ХПІ» на 2014-2016 рр.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет