Перші дослідження іноземних студентів

#8 от 20.05.2014

Понад 60 років наш університет готує фахівців для іноземних держав. Випускники з дипломом Харківського політехнічного працюють на всіх континентах світу, багато з них надсилають на навчання до Харкова своїх дітей. Для більшості іноземних студентів оволодіння мовою, шлях до вищої освіти починалося з підготовчого факультету – нині факультет міжнародної освіти (ФМО) НТУ «ХПІ». Він був створений з метою подальшого вдосконалення системи підготовки фахівців для зарубіжних країн. Його основні цілі полягають у створенні системного інформаційно-методичного середовища для забезпечення високого рівня організації навчального процесу з використанням сучасних методів навчання, забезпеченні високої якості освітніх послуг для іноземних громадян, а також формування єдиного інтернаціонального студентського середовища в НТУ «ХПІ». Сьогодні на 19 факультетах університету за 76 спеціальностями навчається понад 2000 іноземців. Починаючи з 2004 року за окремими спеціальностями здійснюється навчання іноземних громадян англійською мовою.

25 квітня на факультеті міжнародної освіти відбулася щорічна наукова студентська конференція. У ній взяли участь викладачі та іноземні студенти з Німеччини, Марокко, Лівану, Індії, В’єтнаму, Ірану, Кот-д’Івуару, Азербайджану та Туркменістану, різних вузів Харкова, а також випускники ФМО, які закінчили НТУ «ХПІ» або ще навчаються в університеті.

Проректор НТУ «ХПІ» професор В.О. Кравець вітав учасників конференції, побажав їм майбутніх творчих успіхів і зазначив, що їх перші кроки в науці – це вже велике досягнення.

Роботу студентів над доповідями координували викладачі кафедри природничих наук, допомагаючи адаптувати складну для іноземних студентів мову науки, а також наочно демонструвати результати досліджень з використанням сучасних комп’ютерних технологій.

Прес-служба НТУ «ХПІ»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет