О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Пам’ять про переможний травень


#8 от 20.05.2014

8 травня на площі біля Меморіалу Слави НТУ «ХПІ» відбулася урочиста церемонія покладання квітів, присвячена 69-й річниці Перемоги та пам’яті політехніків, полеглих у роки Великої Вітчизняної війни. Ветерани війни, адміністрація університету, викладачі та студенти зібралися, щоб вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя заради миру і благополуччя нащадків.

На знімках: ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій П. О. Авілов, А. І. Христофоров.

На церемонії виступив ректор НТУ «ХПІ» професор Л.Л. Товажнянський. Він зазначив, що такі заходи особливо важливі для молодого покоління в нинішній час, оскільки День перемоги – це привід не лише згадати про трагічні події минулого, а й замислитися про майбутнє і вжити всіх можливих заходів, щоб не допустити повторення історії. Це також привід ще раз переконатися в тому, що люди хочуть жити в мирі і спокої, працювати і ростити дітей. Війна – це мільйони зруйнованих доль, відбиток, який не зникає ще багато поколінь потому.

Прес-служба НТУ «ХПІ»

Фото В. Таємницького

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет