О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Забезпечення трудових прав і соціальний захист


#6-7 от 30.04.2014

Про виконання Колективного договору 2011–2013 рр. профспілковим комітетом НТУ «ХПІ» доповів його голова А.Й. Фомін (на знімку). «Договір мав чітку соціальну спрямованість і сприяв забезпеченню трудових прав і соціально-економічних інтересів співробітників університету», – підкреслив голова профкому.

У період між конференціями інтереси трудового колективу представляв профком і вирішував нагальні проблеми разом із адміністрацією, за необхідності у засіданнях профкому брав участь ректор університету. Профспілка здійснювала громадський контроль за дотриманням законодавства з охорони праці, перевіряла умови праці співробітників, вносила до адміністрації пропозиції щодо їх покращення; брала участь у розслідуванні нещасних випадків та вжитті заходів з їх попередження.

Ефективність діяльності профкому НТУ «ХПІ» та тісної співпраці з адміністрацією в цьому напрямку була відзначена в лютому цього року на засіданні Президії обкому профспілки працівників освіти і науки України.

Комісія профкому з охорони праці разом із відповідним відділом університету проводять належну роботу з покращення санітарного стану, пожежної безпеки, економії тепла й електроенергії, беруть участь у Всеукраїнському тижні охорони праці, окреме засідання профкому присвячується щороку підготовці приміщень університету до нового навчального року.

Важливим пунктом Колективного договору, за який несе відповідальність профком, є надання матеріальної допомоги. За час дії договору таку допомогу отримали 2719 співробітників на суму 1 млн. 35 тис. 300 грн. – в середньому 380 грн. кожен. Особлива увага приділяється учасникам Великої Вітчизняної війни та ветеранам праці університету, вони регулярно отримують матеріальну допомогу, санаторні путівки, для них передплачується газета «Слово ветерана» та ін.

У культурно-масовій сфері немало зроблено профспілкою за період виконаного договору – концерти й конкурси дитячих малюнків до Дня захисту дітей, придбання для політехніків квитків на театральні вистави й концерти. У 65 організованих поїздках вихідного дня взяли участь 2987 співробітників та їх дітей, на що профком витратив 385 тис. 645 грн.

Спільно з адміністрацією профком виконував пункти договору, що стосуються оздоровлення. За 184 санаторними путівками відпочивали співробітники та їх діти, для чого велика робота була виконана комісією соціального страхування. І адміністрація, і профспілковий комітет докладали великих зусиль для організації відпочинку в спортивно-оздоровчих таборах в Алушті та на Сіверському Дінці (Фігуровка), зокрема, дитячих заїздів. Там за 3 роки за пільговими путівками змогли відпочити 599 дітей. Крім працівників університету, путівки до таборів університету за пільговими цінами надавалися також ветеранам праці і пенсіонерам, що вже не працюють в НТУ «ХПІ». Цього року, як доповів голова профкому, є дуже багато перешкод для організації відпочинку на базах НТУ «ХПІ».

Делегати конференції трудового колективу університету затвердили звіти ректора Л.Л. Товажнянського та голови профкому А.Й. Фоміна про виконання Колективного договору за 2011–2013 рр. Конференція також постановила укласти Колективний договір між ректором НТУ «ХПІ»та комітетом первинної профспілкової організації на 2014–2016 рр.

Перед делегатами конференції трудового колективу ректор НТУ «ХПІ» професор Л.Л. Товажнянський звітував також про фінансову діяльність університету в 2013 році.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет