О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

До 200-річчя Великого Кобзаря


[Олег Шупляк ]
#2 от 14.02.2014

Згідно з Указом Президента України 2014 рік оголошено роком Тараса Шевченка.

– Відзначення двохсотої річниці Великого Кобзаря належить до державних пріоритетів у гуманітарній сфері на 2014 рік. Ювілей Тараса Шевченка має перетворитися на загальнонаціональну кампанію з вивчення та осмислення його спадку, оцінки масштабу впливу його генію на всі сфери культурно-гуманітарного життя нашої країни. Окрім національних святкувань, ювілей Великого Кобзаря має перетворитися на помітну подію міжнародного життя,– відзначив віце-прем’єр-міністр України, перший заступник голови оргкомітету Костянтин Грищенко.

Зараз в усіх регіонах України ведеться робота з підготовки до святкування цього ювілею, заплановано проведення конкурсів читців та літературних конкурсів, акцій, конгресів, присвячених творчості Тараса Шевченка, відбудуться книжкові та художні виставки, у навчальних закладах – лекції, круглі столи, творчі вечори. Значну увагу приділяють ремонту Шевченківських місць: музеїв, будинків тощо. Держкіно має реставрувати і тиражувати ігрові та документальні фільми українських кіностудій про життя і творчість Т.Г. Шевченка.

Автор: Олег Шупляк – переможець конкурсу логотипів до 200-річчя Тараса Шевченка

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет