О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Бажаємо нових творчих успіхів!


#1 от 25.01.2014

Колектив кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей вітає професора Ярослава Миколайовича Пітака з 60-річним ювілеєм!

Випускник кафедри, він присвятив їй і рідному університету свій подальший трудовий шлях. Тут захистив кандидатську і докторську дисертації, тут став досвідченим викладачем, заступником завідувача кафедри.

Професор Я.М. Пітак – автор 260 публiкацiй, із них 230 наукового та 30 навчально-методичного характеру, член 2 спеціалізованих вчених рад. Він є одним з провідних науковців кафедри у галузі фізико-хімії багатокомпонентних систем, розробив теоретичні основи створення нових жаростійких та вогнетривких матеріалів на основі композицій ряду чотири- та багатокомпонентних систем, що дало змогу створити нові неформовані вогнетривкі матеріали: набивні маси, жаростійкі та вогнетривкі цементи й бетони на їх основі, керамічні маси для гарячого ремонту теплових агрегатів тощо. Як науковий керівник та відповідальний виконавець очолював виконання 22 науково-дослідних робіт.

Ярослав Миколайович підготував 8 кандидатів наук, залучає до активної науково-дослідної роботи студентів кафедри, має з ними 28 спільних публікацій (11 у фахових виданнях ВАК України) та 26 доповідей на міжнародних конференціях.

Професор Я.М. Пітак двічі перемагав у конкурсі «Вища школа Харківщини – кращі імена» серед викладачів НТУ «ХПІ» в номінації «Викладач професійно-орієнтованих або спеціальних дисциплін».

Бажаємо Вам, дорогий Ярославе Миколайовичу, нових творчих успіхів, видатних наукових і педагогічних досягнень і великого особистого щастя!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет