О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вітаємо кращого викладача!


#24-25 от 17.12.2013

«Вища школа Харківщини: кращі імена»

29 листопада відбулася урочиста церемонія нагородження переможців XV обласного конкурсу «Вища школа Харківщини: кращі імена». Цього року у ньому взяли участь 117 працівників із 32 вузів. Переможцем у номінації «Викладач фундаментальних дисциплін» став професор кафедри системного аналізу і управління НТУ «ХПІ» В.П. Северин.

Валерій Петрович, випускник інженерно-фізичного факультету, вже 28 років працює в ХПІ, пройшовши шлях від асистента кафедри до професора. Він розробив методики та викладає основні дисципліни циклу професійної та практичної підготовки фахівців за напрямками «Інформатика» та «Системний аналіз»: «Методи оптимізації та дослідження операцій», «Системний аналіз на основі диференційних рівнянь», «Теорія прийняття рішень». Під його керівництвом студенти виконують науково-дослідні, курсові та дипломні роботи в галузі системного аналізу і управління з використанням сучасних інформаційних технологій. У 2009 році Валерій Петрович Северин отримав грамоту Міністерства освіти і науки України як науковий керівник переможця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з напряму «Математичні науки».

Свій фаховий досвід професор В.П. Северин втілив у 156 наукових працях та 5 навчально-методичних роботах, має понад 30 спільних зі студентами публікацій, у тому числі 14 у фахових наукових виданнях України.

Професор В.П. Северин брав участь у виконанні 10 науково-дослідних робіт. Коло наукових інтересів Валерія Петровича – математичне моделювання, аналіз і синтез систем автоматичного управління в енергетиці, прийняття оптимальних рішень при проектуванні технічних систем. На прикладі енергоблоку ВВЕР-1000 атомної електричної станції ним розроблена перспективна концепція, що забезпечує вищу наукову обґрунтованість технічних проектів з удосконалення систем управління енергоблоків.

Результати наукових досліджень професор В.П. Северин доповідав на більш як 50 республіканських та міжнародних конференціях, семінарах і симпозіумах, пов’язаних з підвищенням ефективності функціонування систем автоматичного управління різними об’єктами.

Вітаємо Валерія Петровича з перемогою і бажаємо нових звершень у 2014-му!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет