Марина Бондаренко: «Це моє, мені це цікаво!»

[І. Гаєвий]
#22-23 от 26.11.2013

Знайомтесь, – переможець Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, студентка кафедри теорії і систем автоматизованого проектування механізмів і машин Марина Бондаренко (ТМ-88бс)!

Перше знайомство дівчини з рідною кафедрою відбулося в Інтернеті. На її сторінці Марина побачила наукові роботи студентів і вирішила: «Це моє, мені це цікаво!». Але були й сумніви: бути гуманітарієм, адже дівчина закінчила школу з поглибленим вивченням французької мови, чи послухатися поради мами і здобути технічну освіту. Слова найріднішої людини все ж переважили.

Наукова робота, з якою героїня публікації здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі, була основана на її бакалаврській (науковий керівник – доцент А.В. Грабовський), але значно ширша, доповнена. Марина вдячна завідувачу кафедри ТММ і САПР професору М.А. Ткачуку за допомогу в підготовці до цього своєрідного серйозного іспиту.

«Марина, – розповідає Микола Анатолійович, – одна із найбільш обдарованих студенток факультету транспортного машинобудування. Вона не тільки відмінно навчається протягом усіх років студентства, але й займається науково-дослідницькою роботою. Так, в останні роки Марина Бондаренко брала активну участь у конкурсах та змаганнях кафедрального, університетського, регіонального, всеукраїнського та міжнародного рівнів. Це і регулярні конкурси, організовані на кафедрі з напрямку геометричного комп’ютерного моделювання, і регіональний конкурс студентських робіт, і участь у конкурсах, організаторами яких виступали фірми-розробники систем автоматизованого проектування.

Особливої уваги заслуговує перемога Марини у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт. Її робота «Дослідження контактного тиску системи «колесо – рейка» стала кращою за напрямком «Залізничний транспорт та спеціальна техніка» (рухомий склад залізниць та тяга поїздів).

Викликає захоплення той факт, що така тендітна та чарівна дівчина випередила багатьох серйозних конкурентів, достойно представивши наш університет у відповідальному конкурсі.

Колектив кафедри приєднується до поздоровлень і вітає Марину з цією перемогою та бажає подальших успіхів у навчанні і трудовій діяльності. До речі, ми рекомендували її до вступу в аспірантуру. Хочеться, щоб науково-педагогічна спільнота університету поповнилась такою талановитою молодою людиною!».

Погодьтеся, не кожен студент може почути такі добрі слова від професора і завідувача кафедри. Марина Бондаренко заслуговує всіляких похвал, як, зрештою, і всі її друзі, які навчаються в групі ТМ-88бс. Адже вони, впевнена дівчина, зацікавлені в отриманні знань, прагнуть досягти нових вершин у житті!

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет